Over mij

 

Beste bezoeker

Welkom op mijn website.

Jaren geleden begon ik me te realiseren dat ik compleet geen doel en betekenis had in mijn succesvolle loopbaan; nutteloze bureaucratie die elk initiatief tot toegevoegde waarde vernietigde, de continuering van onethische en immorele business praktijken, onderworpen zijn aan het verouderde corporate feudale systeem van management door angst en mijn volledig bewuste bijdrage aan de perpetuering van leugens in finance, HR, marketing, strategie… het kwam allemaal tot een punt waar ik simpelweg onmogelijk aan mijzelf kon uitleggen waarom ik wederom een verloren dag in mijn leven had die ik niet wilde.

Daarnaast, mijn honger naar intellectuele uitdaging zou nooit worden gestild in welke baan dan ook. Als gevolg maakte ik de onconventionele beslissing om ontslag te nemen, zonder plan.

Ik stapte in de achtbaan die Het Leven heet en heb nooit een moment van spijt beleefd over mijn beslissing. Ik ben nu een lifestyle ondernemer. Ik geniet van het leven door continu te leren, te ervaren, te groeien en anderen te helpen door rijkdommen te vergaren en te delen. Om dit te realiseren werk ik als venture portfolio manager. Ik initieer en onderhoud een variëteit aan projecten die aansluiten bij mijn altijd veranderende lifestyle en interesses.

Een van deze projecten is NeemOntslag.nl, een onderwerp dat dicht bij mijn hart ligt. Ik moedig werknemers aan die lange tijd ongelukkig zijn op hun werk om eindelijk in actie te springen en ontslag te nemen. Het is mijn visie dat we deze wereld een mooiere plek kunnen maken als wij allen meer verantwoordelijkheid nemen voor onszelf en onze passies en interesses volgen.

We kunnen niet langer afhankelijk zijn van onze werkgevers of overheden of wie dan ook om de juiste beslissing voor ons te nemen als individuen of als gemeenschap. Wij zijn allen autonome en coherente entiteiten, die samenwerken in een amorf netwerk. Zeker gezien de huidige economische turbulentie zie ik het als pure noodzaak om op je eigen benen te kunnen staan.

Wat vind jij? Ga je door met de zelfingenomenheid? Ben je het met me eens of juist niet? Graag hoor ik van je! Stuur een e-mail naar info [@] neemontslag.nl

Vriendelijke groet

Bertil Schaart

P.S. Lees ook mijn persoonlijke ontslagverhaal.

Twitter LinkedIN