Voor jou?

Deze website is bedoeld om mensen te inspireren ontslag te nemen en een beter leven te beginnen.

Ben jij al lange tijd ongelukkig op je werk, dan is deze website voor jou.

Ben jij helemaal blij bent op je werk, dan is dat geweldig. Houden zo en lekker door genieten! Vraag jezelf wel geregeld af of je het nog steeds leuk vindt, en of je al je kwaliteiten wel benut.

Als je ongelukkig bent op je werk, dan is dat op zich niet erg. Dat kan gebeuren. Alles verandert in het werkleven. Je bedrijf, de industrie, de doelgroep, de martkwerking, technologie, regelgeving, noem maar op. Maar ook jij zelf verandert! Wat je vroeger leuk vond, vind je nu niet meer leuk. Dat kan gebeuren en is heel normaal. Het is echter niet normaal dat je na deze constatering nog jarenlang door blijft gaan met iets waar je ongelukkig van wordt, zonder actie te ondernemen.

Waarom heb je het zover laten komen? Aan wie ligt het? Is het de schuld van je werk? Of ligt het toch allemaal aan jezelf… je hebt per slot van rekening al die jaren de situatie stilzwijgend geaccepteerd. Of je het hier nu mee eens bent of niet, ik heb goed nieuws voor je. Er is iemand die jouw situatie kan veranderen. En die persoon… dat ben jij! Jij kan aan de oplossing werken.

Neem Ontslag! biedt je zo’n oplossing voor die verandering. Door zelf ontslag te nemen heb jij in een keer je vrijheid terug en kan jij je leven gaan invullen zoals jij dat wil. Maar ontslag nemen is niet de enige oplossing. Op je huidige werk bijvoorbeeld kan er altijd wel iets verbeterd worden: andere taken, andere verantwoordelijkheden, ander team, andere locatie, flexibelere werktijden… Echter, als je lange tijd ongelukkig bent op je werk, dan zijn dit slechts marginale veranderingen aan de periferie.

Er zijn vele mogelijkheden, maar voor alle mogelijkheden geldt: hoe radicaler de oplossing die je kiest, hoe radicaler de verandering die je krijgt! Als jij lange tijd ongelukkig bent op je werk en het niet langer accepteert, dan moet je ook drastische maatregelen treffen om weer gelukkig te worden. Zie het als een investering. Hoe meer je investeert, hoe groter de resultaten die je kan boeken.

Het wil uiteraard niet zeggen dat een radicale verandering per direct een verbetering brengt. Sterker nog, het kan in het begin best uitdagend worden. Als jij ontslag neemt, ben jij ineens zelf verantwoordelijk voor jouw eigen leven en niet meer je werkgever! En dat is een behoorlijke transitie die je doorgaat als kersverse ex-werknemer.

Ondanks dat ben je altijd beter af dan iemand die geen actie onderneemt. Als jij namelijk actie onderneemt, dan ben je in beweging. En als je in beweging bent, kan je bijsturen. Bijsturen naar de juiste richting. Blijf je echter altijd stilstaan, dan gebeurt er helemaal niets… je hele leven lang. Is dat wat je wilt?

Het is een belangrijke keuze die je moet maken voor jezelf.

Leg je je neer bij je situatie en accepteer je dat anderen over jou beslissen? Of wil je meer uit het leven halen? Ben je klaar om eindelijk voor jezelf te kiezen?