7 inspirerende boeken die je gelezen moet hebben

Geïnspireerd door de verhalen van mensen die voor jou al ontslag namen om hun hart en passie te volgen? Wil je nog meer motivatie hebben? Hier is een selectie van aanbevolen boeken.

Het Neem Ontslag! boek “Je laatste 100 dagen”
Wil jij weer gelukkig zijn? Wil jij weer controle hebben over je leven? Dit boek laat je zien dat ontslag nemen juist wel een optie is en misschien wel eens dé oplossing voor jou. De angst van het ontslag nemen verdwijnt door je te richten op een wereld vol nieuwe mogelijkheden. In een periode van honderd dagen word je geïnspireerd om een hele belangrijke beslissing te maken die je leven gaat veranderen.

Timothy Ferriss
Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferriss

Dit boek was direct een bestseller, met geweldige recenties en veel discussies op internet. Tim spreekt over concepten als work smart, not hard en passive income. Tim heeft zijn hele leven veranderd en is nu een icoon in de wereld van de nieuwe economie. Vraag bijvoorbeeld aan Tim wat hoe nu aan het doen is en hij zal gegarandeerd met een exotisch antwoord komen: skiën in de Andes, duiken in Panama of tangodansen in Buenos Aires. De afgelopen jaren bestudeerde hij de geheimen van de nieuwe rijken die het achterhaalde idee van ‘eerst werken, dan leven’ hebben ingeruild voor een luxueus leven in het hier en nu. Een inspirerend boek en een must-read.


Man’s Search for Meaning

Dit zeer aangrijpende boek door psychiater Viktor Frankls beschrijft zijn leven in een Nazi concentratiekamp. Wat dit boek zo bijzonder maakt zijn zijn lessen voor spirituele overleving. Na de oorlog heeft hij, gebaseerd op zijn ervaringen, de logotherapie ontwikkeld. Volgens Frankl kunnen we in het leven het lijden niet vermijden, maar we kunnen altijd kiezen hoe we er mee om gaan, de betekenis er van vinden en vervolgens met een nieuw doel doorgaan. Volgens hem is de belangrijkste drijfveer in het leven de ontdekking en het zoeken naar dat wat ons betekenis geeft.

Business Model You boek
Business Model You ®– Bestseller boek op Amazon, waar ik co-auteur van ben! Business Model You is een simpele maar krachtige manier om de kracht van het denken in business modellen om te zetten naar het vormgeven van je carrière. Het Business Model You® proces gebruikt een makkelijk te begrijpen visuele tool om je te leren hoe je zakelijke en “persoonlijke” business modellen kunt beschrijven en analyseren. Het laat je zien hoe je de koers in je leven kunt herzien en op welke wijze je persoonlijke en carriere wensen daarin kunt vertegenwoordigen. Je bent dan klaar om je leven te veranderen aan de hand van het Personal Business Model Canvas. Business Model You

Huub van Zwieten
Marijn is klaar met werken – Huub van Zwieten

Marijn is klaar met werken. Maar als zo velen, werkt hij door in de baan die hij niet meer leuk vindt, waar hij steeds minder goed in is en steeds minder in wordt gewaardeerd. Tot die maandagochtend waarop zijn lichaam stop zegt. Zijn huisarts stuurt hem op ‘droombaanreis’. Gedurende tien dagen ontmoet Marijn inspirerende mensen voor wie werk een wezenlijk deel is van hun leven. Levenskunstenaars voor wie werk leven is, en leven werk. Marijn ontdekt gaandeweg wat hem drijft en boeit en wat hij de wereld te bieden heeft. Na tien dagen is hij de kunst van het werken machtig en beseft hij zich dat hij met zijn droombaan voorgoed klaar is met werken.

Eigen zaak beginnen maar wat
Het Beste Idee voor je Eigen Bedrijf
Wil jij je eigen bedrijf beginnen, maar heb je geen idee waarin?

Leer hoe je met jouw passie, kunde en ervaringen veel ideeën genereert waarmee je ondernemer kunt worden en ontdek hoe je er ook nog aan kunt verdienen.
Dit boek helpt jou in je zoektocht. Met Het Beste Idee voor je Eigen Bedrijf zul je o.a. ontdekken:

– Wat je nu echt leuk vindt en wat bij je past
– Hoe je oneindig veel mogelijkheden en ideeën creëert
– Hoe je de juiste vragen stelt aan jouw potentiële klanten
– Hoe je je onderscheidt met jouw talenten
– Hoe je met jouw idee geld kunt verdienen
– En nog veel meer…