november 29, 2013

BNR: 1 op 3 werknemers wil andere baan

bertil_schaart_bnr_interviewIk werd geinterviewd door Marijke Roskam van BNR. Aanleiding was een recent onderzoek van Intermediair dat uitwees dat maar liefst 1 op de 3 mensen een andere baan zou willen, maar toch niet die stap durft te zetten. ¨Hoe krijgen we ze zover?¨

Ik gaf aan dat de meesten erg scherp op het netvlies hebben wat ze niet (meer) willen, maar eigenlijk niet zo goed weten wat ze wel willen. En er actief werk van maken om er wel achter te komen is voor velen een stap te ver. Het kan al heel simpel. Ga het gesprek aan met je baas. Niet om te klagen, maar juist om duidelijk te maken dat jij op deze wijze niet meer duurzaam kan bijdragen aan het succes van het bedrijf. Dan kun je op zakelijke wijze op zoek gaan naar een oplossing.

Wellicht kom je samen tot een vaststellingsovereenkomst of krijg je nieuwe verantwoordelijkheden. Misschien wil je liever je eigen bedrijf starten om echt je passie te volgen. Of doe je een interne stage om het bedrijf eens van de andere kant te zien. Duizenden mogelijkheden… maar niets doen hoort daar niet bij.

Klik om het BNR logo om het fragment te beluisteren.
Voordelige cadeaus voor onder de boom

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: