juni 14, 2022

Slechts één keuze verwijderd van totale verandering

De afgelopen tijd sprak ik veel mensen die hun werk zinloos vinden. Niets nieuws eigenlijk, hoewel het is inmiddels wel overduidelijk dat The Great Resignation net zo goed gaande is in Nederland als in het buitenland. Recruiters hebben de grootste moeite om vacatures te vullen.

Ontslag nemen is zeker een oplossing, maar het levert ook weer nieuwe uitdagingen. Die uitdagingen zijn het voor mij helemaal waard, maar iedereen heeft zijn eigen context en prioriteiten. Wel denk ik dat de maatschappij er beter van wordt als iedereen meer verantwoordelijkheid neemt en meer soeverein in het leven staat.

Het is een enorm lastige keuze. Ga je voor het avontuur of blijf je veilig waar je zit? Het avontuur kan vies tegenvallen aan de ene kant, maar ‘veilig’ blijven zitten is vaak ook een illusie; iemand anders maakt keuzes voor jou. Een goede oplossing heb ik niet: ik schreef al eerder over het sandwich dilemma. Wel kan ik je helpen met nadenken over je keuzes. Onderstaande filmpje vond ik erg inspirerend en waardevol.

Klik op het plaatje voor het afspelen van de video (*)

In deze korte video wordt een verhaal verteld over een jongeman genaamd Carl die een grote beslissing moet maken die zijn lezen compleet kan veranderen. Hij denkt er lang over na maar komt niet verder dan de conclusie dat beide opties zowel net zo goed als net zo slecht zijn. Hij staat nu voor de onmogelijke taak om toch de juiste beslissing te maken die zijn leven voor altijd zal veranderen.

Uit de comments: “We don’t make right choices. We make choices and prove them right.

(*) Deze video staat op YouTube. De link gaat naar een open source alternatieve front-end van YouTube, waarmee je het kunt bekijken zonder de invasieve tracking van Google.

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: