april 3, 2015

De 6 Grootste Redenen waarom mensen geen ontslag nemen

Redenen om geen ontslag te nemen

Wat zijn de 6 grootste redenen waarom mensen geen ontslag nemen en voor zichzelf beginnen? Hier het lijstje.

1. Leuke baan

Ze zijn er zeker wel. Mensen die hun baan gewoon leuk vinden! En gelukkig maar. Volgens onderzoek is 70% van de werknemers ongelukkig op het werk. Dat betekent dat 3 op de 10 werknemers wel blij is met hun baan. En als je je helemaal happy voelt, waarom zou je dan ontslag nemen?

Was het ooit wél leuk maar is je geluk op je werk inmiddels sterk verminderd, kijk dan goed of verbetering mogelijk is.

2. Angst voor het onbekende

Het comfort van een vaste baan is verleidelijk. Je zou het zelfs verslavend kunnen noemen. Ook al vind je je werk niet leuk of uitdagend, je ontvangt elke maand wel je salaris. Over je inkomen hoef je niet na te denken. Dat opgeven voor een nieuw onbekend avontuur is beangstigend. Maar tegelijkertijd zal het ook al je zintuigen en je creativiteit prikkelen. Door de stap naar het onbekende te zetten kom je weer helemaal tot leven en kan jij het nu nog onbekende inrichten zoals jij wilt.

3. Financiën

Veel mensen laten zich tegenhouden door zorgen om de financiën. Niet verwonderlijk ook, zeker als je salaris gelijk opgaat aan je hypotheek en ander levensonderhoud. Je hebt weinig tot geen financiële buffer om een aantal maanden, misschien wel jaren, zonder inkomen te zitten. Toch weet je dat de groei van je salaris nagenoeg hand in hand gaat met de groei in je uitgaven. Op deze manier doorgaan zal geen structurele verandering brengen in financiële situatie.

Door nu al je eigen onderneming te starten (in de avonduren en het weekend), kun je al heel wat van de opstarttijd winnen, waardoor je minder financiële buffer nodig hebt én je al veel beter voorbereid bent om een succes van je bedrijf te maken.

4. De omgeving

Je hebt mentaal de stap gezet. Je wilt je eigen onderneming beginnen. Maar je partner, je vrienden of je familie vinden het maar niets. Jij bent er klaar voor, maar wordt door je sociale verantwoordelijkheidsgevoel teruggefloten. En als jij toch je eigen weg inslaat, zul je weinig support krijgen van je omgeving. En die ondersteuning heb je juist nodig als je je weg baant in de ondernemersjungle.

Zorg voor mensen in je omgeving die je wél ondersteunen.

5. Niet weten hoe

Waar moet je beginnen? Welke stappen moet je zetten? Wat moet je doen bij de Kamer van Koophandel? De hoeveelheid en verscheidenheid aan vragen werkt verlammend. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Je moet keuzes maken, maar weet niet welke.

Bij het opstarten van een onderneming komt veel kijken. Toch lijkt het allemaal overweldigender dan dat het is. Je doorloopt het proces stap voor stap. Je bespaart jezelf veel stress en tijd als je met een business mentor werkt of een cursus ondernemen volgt.

6. Niet weten wat!

Veel mensen willen graag voor zichzelf beginnen. Zij hunkeren naar de vrijheid. Ze zouden graag zelf iets creeëren en eigen baas zijn. Maar, ze weten niet waarin ze hun onderneming willen starten.

Dan is nu de tijd om te investeren om er achter te komen wat je wilt.

En jij?

Welke reden/redenen zijn voor jou van toepassing? Hoe heb je het opgelost? Hoe ga je het oplossen? Deel het in de comments.

photo

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: