juli 1, 2010

Denk je er over om te stoppen met werken?

stoppen met werken

Ben jij iemand die er over denkt om te stoppen met werken om je dromen te gaan nastreven? Misschien wil je ondernemer worden en geld verdienen zonder vastgeketend te zijn aan een bedrijf. Het is spannend om te denken dat je jezelf een levensstijl kunt aanmeten waar je zelf control hebt of hoe (en hoeveel) je geld verdient en, tegelijkertijd, geniet van het leven met volle teugen.

Een van de grote problemen met het ondernemerschap is dat je altijd onzeker bent van wat zich achter de horizon verschuilt, maar een veel grotere aanslag op je motivatie is de angst van het verliezen van je interesse in jouw streven.

Je kent jezelf als geen ander en je hebt waarschijnlijk al ontdekt dat het gemakkelijk is om geinteresseerd te raken in verschillende hobby’s en activiteiten. Maar het is nog makkelijker om na het uitvoeren je enthousiasme weer te verliezen. Mensen hebben vaak spijt dat ze zijn gestopt met pianospelen of het beoefenen van Kung Fu, terwijl ze hoopten ooit meesters ervan te worden. Maar misschien dragen hobby’s niet zo veel gewicht en betekenis als het verdienen van geld uit je eigen bedrijf.

Profijt halen uit jouw eigen inspanningen heeft uiteraard een invloed op je leven op een totaal andere manier. We weten allemaal dat je zonder inkomen zult moeten worstelen om te overleven. Maar als je zelf een bedrijf start (of het nu een cafe is of een online onderneming) zijn er grote risico’s op het mislukken. En als je moeite hebt om een comfortabel inkomen te verdienen vanuit uw eigen bedrijf, dan is de verleiding groot  terug te gaan naar een ‘betrouwbare’ negen-tot-vijf baan.

Er is een motivator echter, die jou keer op keer zult behoeden van deze verleidingen.

Het is jouw persoonlijke wil en drive om vrij te zijn van de controlerende greep van een werkgever. Zonder deze vrijheid, zou je nooit (ooit) in staat zijn om jouw eigen levensstijl te leiden. De twee beperkende factoren, salaris en kantooruren, voorkomen dat je volledige controle krijgt over je eigen leven. Dit is belangrijk om te begrijpen. Zolang je inkomen en vrije tijd worden bepaald door een andere persoon (of organisatie), zult je nooit in staat zijn om naar toe te werken waar JIJ naar toe wilt, noch zal je kunnen doen wat je maar wilt en wanneer je maar wilt.

De beslissende factor als het gaat om het bereiken van je succes: je moet doorzettingsvermogen hebben om te slagen. Je moet helemaal voor je bedrijf gaan als je goede resultaten wilt zien en houden. Je moet hard en voortdurend werken. Wat je gaande houdt is jouw wil, en niemand anders. Jij bent 100% verantwoordelijk voor de beslissing van doorgaan of stoppen.

Dus, hou altijd in gedachten houden dat de vrijheid die je probeert te bereiken volledig zal eindigen op het moment dat je besluit op te geven. Er zijn talloze mensen in de wereld volledige vrijheid hebben om te doen wat ze willen omdat ze wèl doorgingen. En gelukkig is er niets dat je tegenhoudt om hetzelfde te doen. Je hoeft alleen maar een gewoonte van te maken dat je jezelf eraan herinnert dat elke stap die je maakt je een stap dichterbij brengt bij jouw persoonlijke vrijheid.

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: