september 8, 2015

Hoe ik mijn vrouw ontmoette

Soms krijg je direct resultaat van beslissingen die je maakt voor de lange termijn. Dat gebeurde ook bij mij toen ik ontslag nam.

Ik had nog een maand te werken vanwege de opzegtermijn. Ik voelde me zo opgelucht en blij en wilde mijn sociale leven weer een impuls geven. Ik ging die avond naar Toastmasters, een internationale vereniging die je helpt om publiek spreker te worden. Ik was lid, maar al lange tijd niet geweest, omdat ik vaak voor werk in het buitenland zat.

Vive la France!
Het was een speciale thema-avond; quatorze juillet. Iedereen werd verzocht zich op zijn Frans te verkleden. Ik had mijn best gedaan; een alpinopet, zwarte opplaksnor, onder de ene arm een baguette, de andere een fles wijn, om mijn hals een ketting van knoflookbollen en een blauw wit gestreept shirt. Ik liep naar de zaal en deed de deur met een enorme zwaai open. “BONSOIR!!!” riep ik luid met een brede lach…

Dertig mensen keken mij zwijgend aan. Niemand was verkleed!!

Ik wist even niet wat ik moest doen. Totdat ik in mijn ooghoeken iets zag bewegen. Een kleine dame aan de andere kant van de zaal sprong op en neer van plezier. Zij was verkleed als een can-can danseres, compleet met een verentooi, boa, netkousen, veel make-up en hoge hakken. Gelukkig, ik was niet de enige! Wij waren beide blijkbaar zo gek om ons wel te verkleden. We liepen naar elkaar toe en hadden meteen een klik.

Toeval
Aan het eind van de avond liepen we met een groep mensen naar een café iets verder in de straat. Ik ging uiteraard naast Blanca zitten. Ik vertelde over mijn werk en dat ik ontslag genomen had. Haar mond viel open. “Ik heb ook net ontslag genomen!”. Ik vertelde over mijn ICT carrière waar ik geen zin meer in had. Ze zei: “Ik heb ook een ICT carrière waar ik geen zin meer in heb!”. Ik vertelde over mijn MBA van INSEAD. “Ik heb ook een MBA, van Erasmus!”. Ik vertelde dat ik naar Amerika zou gaan om vlieglessen te nemen. “Ik ga ook naar Amerika, om een executive coaching opleiding te doen!” Wat een synchroniciteit!

Blanca kwam naar Florida waar mijn vliegschool was. Samen hebben we daar twee weken vakantie gevierd, alvorens ik weer terug ging naar Nederland en zij begon aan haar opleiding. Eenmaal terug in Nederland zijn we samen verder opgetrokken. And the rest is history. We hebben twee fantastische kinderen en een prachtig leven. We delen dezelfde levensfilosofie en zijn alle twee zelfstandig ondernemer.

Blanca richt zich op hogeropgeleiden die ondanks een succesvolle carriere leegte ondervinden in hun werk en leven. Ze helpt hen weer succesvol te zijn door baas te worden van hun eigen leven, op een manier die authentiek is en ook fundamenteel gelukkig maakt.

If you have always been a high achiever, however you are now struggling to find excitement in your career and life

AND

You are ready to take a quantum leap with your life and career this year,

Take her challenge to become the CEO of you! She tells you how here:
blancavergara

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: