april 23, 2013

Speciaal voor jouw collega

“Heb je wat promotiemateriaal, dan stop ik dat onder de ruitenwisser van mijn baas!” Als ik nieuwe mensen ontmoet en vertel over deze website, dan komt het vaak voor dat ze iemand kennen die hoognodig ontslag zou moeten nemen. Dan vertellen ze in geuren en kleuren hoe vervelend hun werk wel niet is door die ene persoon. Een enkeling vertelde me ooit dat er werkelijk niemand was in zijn organisatie die snapte hoe geweldig hij wel niet was en dat al zijn collega’s maar ontslag zouden moeten nemen.

Ik heb zo een aantal leuke anekdotes te vertellen, maar een onderzoeksteam van Driessen HRM en TNS Nipo heeft hier daarwerkelijk onderzoek naar gedaan. Resultaat: 60 procent ziet zijn collega’s het liefst naar een andere baan vertrekken. Daar zouden die collega’s beter van worden. Het voornaamste argument daarbij is dat het goed zou zijn voor hun persoonlijke ontwikkeling. Een kwart ziet zijn collega’s bij voorkeur ook het bedrijf verlaten.

Ik vind dit een erg leuk onderzoek. Waarschijnlijk ken jij ook collega’s die maar beter zouden vertrekken. Help ze een handje en wijs ze op deze site! Maar als je dat doet loop je wel een risico… misschien krijg jij van diezelfde collega dezelfde link doorgestuurd!

Pot_Meet_Kettle

Bron: Businesscompleet
Dank aan Pieter Offermans voor de tip.

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: