mei 7, 2010

Top tien redenen om je baan op te zeggen

Je hebt alles gedaan wat je kan om iets van je huidige baan te maken . Maar het werkt gewoon niet in je huidige baan. Hier is de top tien van redenen waarom je je huidige baan zou willen opzeggen. Dit zijn moeilijke zaken, zo niet onmogelijk, om op te lossen. Je moet zorgen voor je eigen belangen. Jouw baan verbruikt te veel uren van te veel dagen van uw leven zodat je ongelukkig bent en blijft. Geen excuses nu. Als deze problemen hebt met je werk, maak een plan (of niet!) en zeg je baan op.

1. Je bedrijf bevindt zich in een neerwaartse spiraal en verliest klanten, verliest geld en er gaan meer en meer geruchten van een mogelijke sluiting en faillissement.

2. De relatie met je manager is onherstelbaar beschadigd. Je hebt hulp gezocht om de relatie te herstellen met je baas , maar je weet dat het te beschadigd is voor herstel. (Misschien was je onbetrouwbaar, te laat op het werk op te veel dagen, of de manager gedraagt zich als een onbetrouwbare eikel.) Ongeacht de reden, de relatie is onherstelbaar beschadigd.

3. Je situatie in het leven is veranderd. Misschien ben je nu getrouwd of heb je een baby, en je salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden geven geen ondersteuning meer voor wat je leven nodig heeft . Je moet op naar betere mogelijkheden om je familie te steunen.

4. Jouw normen en waarden zijn in strijd met die van de bedrijfscultuur. Misschien gelooft je bedrijf in toegewezen parkeerplaatsen voor werknemers in loondienst. Je bedrijf doet jaarlijks een medewerkerstevredenheidsonderzoek en je denk dat dit een verspilling van tijd is. Jouw bedrijf is hiërarchisch en jij wilt elk aspect van je werk kunnen beïnvloeden. Waar het conflict zich ook voordoet, een gebrek aan overeenstemming met de corporate cultuur zal jouw houding op het werk negatief beïnvloeden.

5. Je geniet niet meer en hebt geen plezier meer in je werk. Het maakt niet uit wat er veranderd is, wanneer je met tegenzin gaat werken in de ochtend, is het tijd om te vertrekken.

6. Je bedrijf is ethisch dubieus bezig. Misschien liegen de managers tegen de klanten over de kwaliteit van de producten of de dag waarop product zal verstuurd worden. Je wordt je bewust dat jouw bedrijf informatie steelt van concurrenten. Wat ook het probleem, blijf niet in een organisatie waar jouw ethiek niet overeenstemt met die van je bedrijf.

7. Voor welke reden dan ook, je hebt je misdragen in de ogen van je werkgever. Je hebt miste te veel dagen werk, hebt niet de benodigde vaardigheden behouden en gewoon in het algemeen de reputatie van een loser verkregen. Die reputatie die je eenmaal krijgt zal waarschijnlijk niet veranderen, dus je kan net zo goed gaan zolang je die kans hebt.

8. Je hebt je bruggen verbrand met uw collega’s. Jouw groep werkt niet samen in een omgeving die daar juist behoefte aan heeft. Nogmaals, de redenen waarom doet er niet toe; maak een nieuwe start.

9. Je stress niveau is zo hoog dat het niet alleen je relatie met familie en vrienden beinvloedt, maar ook je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Let op de voortekenen van burn-out en als ze niet genezen kunnen worden, onderneem actie.

10. En de top tien reden voor het verlaten van je huidige ellendige baan – je wordt niet uitgedaagd, hebt behoefte aan meer verantwoordelijkheid en zoekt naar mogelijkheden die gewoon niet aanwezig zijn in je huidige organisatie. Je hebt de huidige en mogelijke opties bekeken, en ze zijn te beperkt. Het is tijd om andere dingen te gaan doen.

Klaar om je werk op te zeggen? Heb je gouden handboeien om en heb je het gevoel dat je vastzit in je huidige werk? Wat je ook denkt of voelt, post het in ons forum .

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

GRATIS ebook - 15 tips voor wie ontslag wil nemen!
x