september 20, 2009

Bertil: neem het heft in eigen handen!

Op papier had ik alles. Een prachtige lease wagen, een mobiele telefoon, Blackberry, laptop en bovenal een dijk van een salaris. Daarnaast reisde ik veel voor mijn werk, altijd in 4 of 5 sterren hotels. Bijna alle uitgaven werden vergoed, dus qua financiën werd ik er alleen maar beter van. Toch was ik niet gelukkig.

Ik had geen uitdaging meer. Ik had jaren lang hard aan mijn carriëre gebouwd, met veel succes en plezier. Ik had zelfs een internationale MBA van een topschool behaald. Maar nu had ik een baan met indrukwekkende titel maar wel onder het intellectuele niveau van mijn allereerste baan. Ik was speelbal geworden van een onduidelijk politiek spel met te veel spelers. Ik moest een project leiden dat gedoemd was te falen. Ik werd op alle mogelijke manieren tegengewerkt. Elke week zat ik in het buitenland; alleen in het weekend was ik thuis… alleen.

Na een avond lang dure cognac drinken (op kosten van de zaak) in de hotelbar in mijn eentje, bekeek ik mijn leven. Ik had geen tijd om een nieuwe baan te zoeken en solliciteren zelf was bijna onmogelijk, omdat ik altijd in het buitenland zat. Eigenlijk wist ik ook helemaal niet meer wat ik nu wilde. Slechts één ding wist ik zeker: zo doorgaan is geen optie!

En vervolgens mijn baan opgezegd. Zonder plan.

Het was fantastisch en spannend. Ineens geen stress meer in mijn leven en juist zeeën van tijd. Overdag fietste ik door Amsterdam en verbaasde me hoeveel mensen er tijdens werktijden op straat lopen!

Het is nu al twee jaar geleden. In de tussentijd heb ik vlieglessen gevolgd, ben vaak op vakantie geweest, ben mijn droomvrouw tegengekomen, ben een boek aan het schrijven, heb een technology start-up geleid, heb me verdiept in politiek, religies en wetenschap, veel gesport en heb zelfs 4 maanden nog in loondienst gewerkt. Dat laatste liet me heel duidelijk zien dat ik mijn eigen weg moet gaan. Ik ben nu mijn eigen baas. Ik doe free-lance project management werk, ben bezig om spullen uit China te importeren, geef advies aan startende bedrijfjes, heb deze website opgericht en bovenal… heb ik heel veel lol.

Ontslag nemen is niet voor iedereen. Denk er heel goed over na. Je wordt direct geconfronteerd met de gevolgen van je beslissing. En dat is, op korte termijn,  niet altijd even makkelijk. Maar als je er van overtuigd bent dat je actie moet ondernemen om dingen in je leven te veranderen, moet je het avontuur opzoeken. Je zal er uiteindelijk altijd rijker van worden…

Bertil Schaart

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: