januari 21, 2010

Harriët: Zo wil ik bezig zijn! Het verschil maken!

Een jaar geleden, rond deze tijd, besluit ik een punt te zetten achter mijn vaste en veilige baan als onderwijs-adviseur bij een communicatie adviesbureau in het westen van het land. Ondanks meer dan royaal en vast salaris dat iedere maand op mijn rekening wordt gestort, prachtig kantoor en alle voordelen die daar verder nog bij horen voel ik dat deze ingredienten niet voldoende zijn voor mij om volledig tot bloei te komen.

Ik mis betrokkenheid, humor en echt contact!

Ieder doet zijn eigen ding en er is geen oog voor elkaar, 😉 in dit bedrijf dat communicatie hoog in het vaandel heeft staan. Deze negatieve ervaring heeft mij precies het duwtje gegeven dat ik nodig had om de veilgheid los te laten en te doen wat ik eigenlijk al langer wilde; voor mijzelf beginnen.

Ik heb het aangedurfd om de zekerheden achter mij te laten en in het diepe te springen. Mijn besluit staat vast, ik wil mensen helpen die geen plezier meer hebben in hun werk of zich in lastige (werk)situaties bevinden. Hoe kun je  weer de power voelen in je werk? En weten wat je met je leven wil?

Mijn passie ligt nog altijd in het onderwijs. Daar ben ik gevormd, begonnen als leerkracht en vanuit de functie van basischooldirecteur heb ik de stap naar de begeleiding gemaakt. Ik besluit mij dus te richten op dit voor mij zo bekende terrein.  ‘Onderwijs is niet het vullen van lege vaten, maar het ontsteken van een vuur’. Dat is mijn motto!

In januari 2009 wordt ‘Bloei’ geboren, mijn bedrijf!

Vanaf dat moment beland ik in een totaal nieuw landschap, ik voel me vrij maar kom mijzelf dagelijks tegen op alle fronten. Voel enorme drijfkracht maar ook onzekerheden en angsten. Dat op en neer gaan van gevoelens die horen bij de onbekende weg blijkt toch enorm waardevol te zijn.

Ik wil in mijn werk en in het contact met anderen, laten zien dat je deze ervaringen allemaal kunt inzetten en gebruiken. Ik zet ze zelf volop in in mijn coachpraktijk. Het werkt!  Mensen afkomstig uit het onderwijs heb ik in het afgelopen jaar stuk voor stuk weer in hun kracht kunnen zetten. Allemaal volgen ze hun eigen route. Met de een ging ik op zoek naar ander werk buiten hun school en de ander heeft zijn passie hervonden binnen het onderwijs!

Zo wil ik bezig zijn! Het verschil maken.

Als kersverse Arnhemmer maak ik nu nog gebruik van mijn oude netwerk dat zich bevindt buiten de regio. Mijn inzet voor 2010 is dat ik Bloei voor het Gelderse onderwijs op de kaart ga zetten en dat mensen de weg naar mijn coachpraktijk in het bruisende Spijkerkwartier weten te vinden.

Harriet Kollen, www.bloei-coaching.nl

Meer inspirerende verhalen lezen? Klik hier.

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

GRATIS ebook - 15 tips voor wie ontslag wil nemen!
x

Nieuwe toekomst!

15 tips voor wie graag ontslag wil nemen
Mijn exclusieve e-book met 15 GOUDEN TIPS om je goed voor te bereiden op jouw ontslag.

Werk aan jouw toekomst!
x