juli 7, 2011

Nieuwe categorie Lifestyle

Na enige overpeinzing heb ik besloten wat meer van mijn privé leven te delen op deze website. Ik hecht grote waarde aan privacy in het algemeen, maar ik denk dat het belangrijk is om ook aan de bezoekers van deze website te laten zien hoe je leven er uit kan zien, als je eenmaal die grote stap naar vrijheid maakt in je leven.

De artikelen die in deze nieuwe categorie genaamd Lifestyle gaan verschijnen zullen hopelijk inspirerend werken. Ik ben verre van een narcissus, maar wil wel graag voorbeelden en mogelijkheden laten zien uit mijn eigen leven. Hopelijk triggert dat iets in jou. Uiteraard ben je meer dan welkom om jouw commentaar en visie te geven in de comments onder elk artikel.

Mijn vriendin Blanca en ik zijn beide zelfstandig ondernemer en de gelukkige ouders van een geweldig zoontje van 8 maanden. Wij werken voornamelijk van huis en hebben hem daarom ook altijd thuis gehad. Nu vonden we het echter tijd dat hij ook met andere kinderen kon spelen en leren. In het deel van Amsterdam waar wij wonen wordt gezegd dat de wachtlijst voor kinderopvang ongeveer anderhalf jaar is. Met andere woorden, je moet je een half jaar voor de conceptie al inschrijven wil je een plekje hebben! En om je kansen te verhogen moet je je inschrijven bij alle kinderdagverblijven.

Met deze wijsheid in het achterhoofd ging ik twee weken geleden op pad, op zoek naar een kinderopvang die eventueel op termijn plaats zou hebben. Het zonnetje scheen en ik belde aan bij een kinderdagverblijf op 5 minuten lopen van ons huis. Ik werd warm ontvangen en kreeg direct een geweldige rondleiding. Wat een vrolijke boel daar. Toen ik vertelde dat wij als ouders flexibel zijn en dat het ons qua dagen van de week niet veel uit maakt… was direct de deal rond. Dankzij onze flexibiliteit kon zonder problemen ons mannetje geplaatst worden. Een paar dagen later was onze kleine al nieuwe vriendjes aan het maken!

Deze gebeurtenis zette me aan het denken. Anderhalf jaar in onzekerheid afwachten versus mijn wandelingetje in de zon! Hebben wij geluk gehad? Being in the right place at the right time? Ja zeker, wij hebben geluk gehad. Maar wij hebben ook het geluk gehad om in te zien dat onze vrijheid en de daarbij behorende flexibiliteit zo belangrijk is voor ons.  Hoeveel makkelijker is het leven als je flexibel bent!

 

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: