december 12, 2009

Daar waar iedereen blij is…

Tijdens die lange vergaderingen op je werk zit jij net met je gedachten lekker ergens anders. Er wordt gesproken over grote problemen. Er moeten knopen doorgehakt worden. De neuzen moeten dezelfde kant op staan. Er moet een multi-criteria analyse komen. Er moet een besluitvaardige vergadering komen waarin een nieuw proces zal aangeven welk besluitvormingsprofiel er gehanteerd moet worden. Er wordt geroepen om meer draagvlak te creeëren… Zeker, maar jij zit net lekker weg te dromen.

In jouw droomwereld is alles namelijk wèl leuk. In jouw gedachten straalt de zon. Daar is iedereen blij en relaxed. Vrolijke muziek klinkt op de achtergrond. Er verschijnt een kleine glimlach op je gezicht. En dan… ineens word je wakker geschud.

Jij bent ineens door de vergadering aangewezen om de problemen op te lossen! Al het rotwerk is naar jou geschoven. Hoe stom! Jij zat niet op te letten. Jij was in Happyland. En nu ben je zwaar benadeeld. Dit worden zware weken. Hoe oneerlijk! Was je maar scherp geweest. Had je maar op gelet! Maar tegelijkertijd besef je je dat je in zo’n vergadering ook niet kan opletten, want het is zo verschrikkelijk saai. Je hebt geen zin om continu te strijden. Was je maar weer terug in dromenland…

Misschien moet je eens gaan denken om iets anders te gaan doen in je leven.

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: