juni 23, 2010

Geen ontslag nemen is geen optie!

Krijgt jouw baas het beste te zien van wat jij allemaal kan en te bieden hebt? Komen al jouw kwaliteiten aan bod? Kan je jezelf goed in de kijker spelen? Gebruik jij echt al je talenten? Kan jij jezelf ontwikkelen in de richting die jij wilt?

Als je meerdere malen NEE geantwoord hebt op bovenstaande vragen EN je vindt je baan ook niet leuk, dan moet je eens bij je zelf te raden gaan.

Je leeft dit leven maar 1 keer. Niemand weet wat de zin is van het leven. Daar kan je lang over filosoferen en discussieren. Maar wat de zin dan ook moge zijn, het zal toch wel zo zijn dat je het in ieder geval leuk voor jezelf moet maken.

Dus waarom accepteer je dat je niet je volledige capaciteit benut in je baan? Je wil toch zeker wel bloeien? Als je tot de conclusie komt dat je niet langer zo sub-optimaal door wilt gaan… dan wordt het allemaal duidelijk. Het niet nemen van ontslag is geen optie! Als je de stap durft te zetten opent er zich een nieuwe wereld voor je waarin JIJ bepaalt wat er moet gebeuren.

De sprong maken is voor veel mensen eng. Veel mensen blijven daarom toch liever voor zekerheid kiezen. En voor die mensen is dat inderdaad dan de juiste keuze. Zij zijn namelijk verzekerd om de rest van hun leven niet gelukkig te zijn. Maar als jij daar toch iets ander over denkt… begin dan eens met het lezen van de inspirerende verhalen van mensen die jou reeds voorgingen.

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: