augustus 12, 2011

NIEUWS: Vacaturestop bij Neem Ontslag!

Als je als zelfstandige werkt, kom je al snel in aanraking met de meest bijzondere en uitzonderlijke mensen. Zo kreeg ik van de week per email een heuze sollicitatiebrief met CV toegestuurd!

De sollicitatie was gericht aan info[@]neemontslag.nl en de persoon zocht naar een functie met doorgroeimogelijkheden. In de brief vertelt de persoon erg analytisch en accuraat te zijn. Ter afsluiting staat er “Bedankt voor de serieuze overweging van mijn sollicitatie.”

Mijn eerste reactie was uiteraard totale verbazing. Hoe kan je nu een sollicitatie sturen naar Neem Ontslag? Ik moest er smakelijk om lachen!

Toch vind ik het ook dieptriest. Deze persoon moet desperaat zijn geweest en de brief naar honderden e-mail adressen gestuurd hebben. De brief en bijbehorende CV zijn ronduit slecht.

Ik heb netjes gereageerd op de brief en duidelijk uitgelegd dat ik geen organisatie ben en zeker geen werknemers aanneem. Daarnaast heb ik toch ook mijn hulp aangeboden. Ik kan zo tientallen verbeterslagen aanbrengen in de brief en het CV, waarmee de kansen van deze persoon om weer werknemer te worden enorm toenemen. Is dat tegenstrijdig met mijn missie? Nee!

Als mensen werknemer willen worden of blijven, dan wil ik ze geen duimbreed in de weg liggen. Het is ieders eigen keuze. Mijn missie is juist om mensen te inspireren en te laten zien dat het ook anders kan, als je maar je eigen verantwoordelijkheid neemt.

Ik hoop dat de persoon reageert op mijn aanbod om te helpen.

Foto: Indiana Public Media

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: