mei 18, 2015

Ontslagnemers en ontslagwillennemers

linker-rechter-hersenhelft

Er zijn steeds meer ontslagnemers. Mensen die inzien dat het ook anders kan. Mensen die hun eigen verantwoordelijkheid nemen, hun eigen plan trekken, en actief werken aan hun nieuwe toekomst. Ik applaudiseer voor deze mensen. Ze zetten een beweging in gang die onze maatschappij gaat veranderen. Keep going!

Ontslagwillennemers

Ook zijn er veel ontslagwillennemers. Mensen die niet gelukkig zijn op hun werk. Ze doen er, volgens eigen zeggen, alles aan om dingen te veranderen. Maar ondertussen tikt de tijd door. Een jaar later is er nog niets concreets veranderd.

Dit zijn veelal hoogopgeleide mensen met veel intellectuele capaciteit. Ze benaderen het leven rationeel, met de linkerhersenhelft. Ze anayseren, bekijken, en beredeneren alles wat ze zien, horen en lezen. Ze houden zich in hun hoofd bezig met de gedachte om ontslag te nemen en een nieuwe toekomst te starten. Daar ligt hun grootste valkuil.

Ontslag nemen heeft alles te maken met kiezen voor jezelf. Kiezen voor jezelf betekent kiezen voor je VOLLEDIGE zelf. Daar hoort dus ook het betrekken van je rechterhersenhelft bij, zoals je creativiteit en je gevoelens.

Als je linkerhersenhelft te dominant is, zul je niet snel antwoorden vinden in je queeste naar wat jou gelukkig maakt. Je zoekt naarstig naar een antwoord buiten jou, terwijl het antwoord binnen ligt. Zet je ratio eens tijdelijk uit. Denk eens niet na. Probeer geen nieuwe technieken, methoden en trucjes intellectueel te snappen, maar pas ze gewoon toe op je zelf. En doe het werk. Schrijf dingen echt op, met pen. Als jij te rationeel denkt, moet je flink werken om meer balans te krijgen in je denken. Activiteiten doen waar je linkerhersenhelft niet enthousiast van wordt. Maar daar ligt wel de oplossing voor jou.

Hoe zorg jij voor meer balans tussen je linker- en rechterhersenhelft?

foto: vaXzine

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: