juni 19, 2010

Stoppen met werken om te gaan reizen

neem je eigen verantwoordelijkheid

Je zou jezelf kunnen vragen: “Moet ik stoppen met mijn werk om te gaan reizen?” Voor sommigen is dit zeer beangstigend, maar ook heel spannend, omdat het betrekking heeft op een onderliggende gevoel van angst en onzekerheid. De gedachte van het vastzitten aan een 9 tot 5 baan geeft je een beetje veiligheid in de zin dat het stabiel is en de huur of hypotheek betaalt. Toch kan het je een leeg gevoel geven of juist een onderdrukt en onvervuld gevoel.

Voor sommigen is er een enorme aantrekkingskracht in het rondreizen op de wereld om de verschillende wonderen van cultuur en diversiteit te ervaren. Toch zijn er een aantal angsten die mensen hebben. Je denkt misschien dat het heel duur is om te reizen en dat vakantie een tijd is waarin je geld uitgeeftg, maar niets gedaan krijgt. Je bent misschien bang dat je na je reis niet meer wat welke volgende stap te zetten en dat je wel eens arm en ellendig zou kunnen eindigen.

Deze zorgen zijn reeel en kan het voelen dat je misschien wel in een moeilijke situatie zou belanden omdat je denkt dat de risico’s veel groter zijn dan de beloning. Er zijn ook veel andere dingen die je er van weerhouden die sprong te maken, zoals de angst om alleen te zijn en zelfs de angst van het reizen zelf. Je bent misschien bang deze kans te benutten omdat als je terugkomt je waarde als potentiele werknemer zal afgenomen zijn omdat je oud bent en weinig ervaring hebt.

Maar… als je je ogen opent en de mogelijkheden ziet die het reizen te bieden heeft, kunt je het vertrouwen krijgen om dat besluit te maken. Desalniettemin, de beslissing is aan jou en aan jou alleen, laat niemand anders het voor je maken!

Hier zijn enkele nuttige tips die je kunnen helpen om te beslissen om je reisdromen uit te laten komen. Hopelijk zullen zij je angsten en aarzelingen verminderen.

Je hebt je vaardigheden, je moet alleen nog maar bedenken wat ze precies zijn en aan wie je ze kunt aanbieden. Wat dacht je van het doen van wat vrijwilligerswerk in het buitenland? Op die manier ben je in staat om te reizen en tegelijkertijd constructief bezig te zijn met je tijd. Daarnaast kan je het toegevoegen aan je cv als werkervaring en dat doe thet altijd goed bij toekomstige sollicitaties.

Doe online freelance werk. In deze tijd kan je iets doen voor andere mensen via het internet. Als je goed kan schrijven, kan je blogs en artikelen schrijven dier mensen met websites en bedrijven kunnen gebruiken. Als je websites kan maken, door te programmeren of door gebruik te maken van software, kan je je diensten online verkopen.

Je kunt deze banen overal in de wereld doen en ze zijn de perfecte manier om geld te verdienen tijdens het reizen. Het vinden van klanten kan lastig zijn maar als je er een vindt kan dat het begin zijn van een zeer winstgevende freelance carrière.

Zoek banen in het buitenland die veel gevraagd zijn. Je kan Nederlandse les geven in het buitenland. Dit is dankbaar werk en ook nog eens goed betaald.

Ook verpleegkundigen en andere werknemers in de gezondheidszorg kunnen opdrachten krijgen in het buitenland werken. Er zijn genoeg bureaus die kunnen helpen met arbeidsbemiddeling voor deze professionals. Dus als je in het medisch terrein werkzaam bent, zijn er genoeg mogelijkheden om te gaan reizen! Prettige reis!

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

GRATIS ebook - 15 tips voor wie ontslag wil nemen!
x