september 5, 2010

TIP 10: Wees meer jezelf

Veel mensen willen wel ontslag nemen, maar hebben geen idee waar te beginnen. Je begint een nieuw avontuur, met veel onzekerheden en onduidelijkheden. Voor sommige mensen is dat juist spannend, voor anderen is dat juist wat ze vasthoudt in hun huidige baan.

Hier volgt de volgende practische tip in deze mini serie van 15 posts. Deze tips kunnen je helpen om opheldering te krijgen voordat je je baan opzegt.

Dus, zit je vast in je baan, volg dan deze serie aan tips die je hopelijk een kick-start geven om je droomleven te beginnen.

TIP 10: Wees meer jezelf

We besteden vaak zoveel energie aan het denken over wat we moeten doen of het anderen naar de zin te maken, dat we uiteindelijk onszelf verstoppen. Als je jaren dingen gedaan hebt “die je niet erg vindt”, is het gemakkelijk om het contact te verliezen met wat JIJ echt belangrijk vindt en waar je echt gepassioneerd over bent.

Begin met het minder doen van dingen die je niet wilt. Het klinkt simpel en dan is het wellicht ook. Je zult daardoor tijd en energie vrijmaken om dingen te doen die je echt aanspreken.

Hoe kan je meer jezelf zijn:

Ontdek wat veel van jouw positieve energie vergt. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat je handelt of acteert op een manier die je hebt aangeleerd maar die zeker niet je eigen is. Of dat je deelneemt aan activiteiten waarvan je niet geniet. Of dat je roddelt over zaken die je eigenlijk toch niet interesseren. Elke keer als je ontdekt dat je iets niet leuk vindt, doe het dan minder of stop er helemaal mee.

Als je iets vindt dat je enthousiast maakt of waarbij je je geweldig voelt, besteed daar 15 minuten per dag meer aan. Zoek andere mensen die hetzelfde doen, en vertel je vrienden hierover. Je zult je snel gelukkiger voelen, het is allemaal duidelijker in je hoofd en je hebt meer energie.

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: