september 12, 2010

TIP 12: Leef jouw ideale dag, elke dag een beetje

Veel mensen willen wel ontslag nemen, maar hebben geen idee waar te beginnen. Je begint een nieuw avontuur, met veel onzekerheden en onduidelijkheden. Voor sommige mensen is dat juist spannend, voor anderen is dat juist wat ze vasthoudt in hun huidige baan.

Hier volgt de volgende practische tip in deze mini serie van 15 posts. Deze tips kunnen je helpen om opheldering te krijgen voordat je je baan opzegt.

Dus, zit je vast in je baan, volg dan deze serie aan tips die je hopelijk een kick-start geven om je droomleven te beginnen.

TIP 12: Leef jouw ideale dag, elke dag een beetje

Zodra je een idee hebt van hoe jouw ideale dag eruit ziet, ga er dan elke dag een beetje naar leven zodat het onderdeel wordt van jouw alledaagse leven.

Zelfs als je niet onmiddellijk kan stoppen met je 9-5 baan, zul je versteld staan hoeveel van jouw ideale leven je al kan integreren in je dagelijks leven nu. We stellen onze doelen vaak uit tot ergens in de toekomst en ondernemen er geen actie toe. Maar deze dag zal dan nooit komen. De enige manier om je doelen te bereiken in de toekomst is om nu te beginnen met het nemen van maatregelen.

Als jouw ideale dag omvat om elke ochtend heerlijke smoothies te drinken, begin dan ook om deze smoothies nu te drinken. Als je een roman wilt schrijven, begin dan al om een titel te bedenken en een korte beschrijving te maken tijdens het reizen naar je werk. Als je meer tijd wilt doorbrengen met je partner, begin dan nu al met 5 extra minuten per dag. Wat je je ook voorstelt bij jouw ideale dag, begin nu al om elementen er van op te nemen in jouw leven.

Hoe nu al meer te leven:

Begin met het toevoegen van kleine dingen van je ideale dag in je huidige leven. Eet het eten wat jij wilt, draag de kleding die je dan zou dragen. Besteed langzaam meer tijd met de mensen die je ambieert en besteed langzaam meer tijd aan het leren van vaardigheden die je zou willen hebben. Neem 15 minuten elke avond om jouw interesses te voeden. Als je dit gedurende 2 weken doet, zul je verrast zijn hoeveel van jouw ideale dag je eigenlijk nu al kan doen.

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: