september 12, 2010

Mary: Ik heb toch gevoel!

De wekker heeft mij al meerdere malen geprobeerd wakker te schudden. Uiteindelijk word ik dan veel te laat wakker, omdat ik de vorige avond weer te laat heb doorgewerkt. Ik sjees met mijn auto naar het werk en tijdens het autorijden probeer ik mijn ontplofte haar in een staart te wringen. Geen tijd voor make up en een energierijk ontbijt. Na een lange file, die alleen ontstaat als ik te laat ben, kom ik aan bij mijn meeting. Totaal gedesoriënteerd plof ik neer om nog te kunnen deelnemen. Ik kan mij totaal niet concentreren, omdat ik nog vol zit van adrenaline. Mijn collega’s reageren daardoor geïrriteerd, waardoor ik nog geïrriteerder raak. Als ik aan de beurt kom met mijn marketingplannen, ontvang ik van alle kanten uitgesproken meningen en de meeting verandert in een kippenhok. Marketing is immers heel subjectief. De een vindt een evenement in brabant helemaal geweldig en de ander vindt de randstad een must. Voor alles is wat te zeggen. Een gebed zonder einde dus.

Dit is een stukje uit mijn vorige leven, althans zo voelt dat. Zo ver weg, terwijl dit nog maar kort geleden is. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik nog niet helemaal afscheid heb genomen van mijn huidige job. Ik werk nu twee dagen, hierdoor houd ik dus drie dagen over om de dingen te doen die ik leuk vind: marketing voor zzp’ers en yogales geven!

Je hoeft dus niet meteen volledig ontslag te nemen. Als ik deze kans niet had gehad, had ik een andere job gezocht waar dit wel mogelijk is. Het is inderdaad een beetje lastig en omslachtig, maar het is wel voor een goed doel, het beste doel: jezelf!

Iedere keer als ik naar huis ga of als ik bezig met mijn eigen projecten, voel ik mij zo vrij. Ik ben nu ook veel vrolijker en ik kan het geluk nu ook echt voelen. In mijn ‘vorige leven’ wist niet eens dat ik kon voelen. Het enige wat ik voelde was druk.

Natuurlijk heb ik (en vele ontslagnemers met mij) ook weleens twijfels en vraag ik mij af waar ik aan begonnen ben. Vooral als je hebt geleefd met een ruim budget. Maar als ik weer bezig ben met mijn eigen dingen, kan ik het weer voelen. Dat gevoel is niet te koop.

Wil je dit ook ‘voelen’, neem dan 1 stap terug, want dan ga je 2 stappen vooruit!

Mary Jim met gevoel

www.marketingenik.com

www.yogaenik.com

Jouw verhaal op Neem Ontslag? Stuur een e-mail naar info[@]neemontslag.nl

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: