“Vergeet alles wat ik gezegd heb!”

gelukkig 2017

Een half jaar geleden sprak ik een vriend van me. Hij zat toen diep in de put en kwam langs om eens over zijn leven te praten. Alles zat hem tegen. Erg ongelukkig op zijn werk: zwaar overgekwalificeerd, onderbetaald, ondergewaardeerd. Uit zijn privé leven kon hij ook geen blijdschap halen.

Peptalk

Ik heb hem een peptalk gegeven en uiteraard aangemoedigd om ontslag te nemen. Over het nemen van je eigen verantwoordelijkheid en vooral ook dat dat helemaal niet leuk is… maar wel broodnodig. Het raakte hem.

Maar ik sloot af met het volgende: “Wat ik vertelde kun je intellectueel goed begrijpen. En hoewel confronterend, je bent het er ook mee eens. Maar zorgt dat voor verandering? Val je niet snel weer terug in oude patronen? Nee, voor verandering is echt meer nodig. Verandering is ook actie nodig. Vergeet daarom alsjeblieft alles wat ik heb gezegd en doe slechts één ding voor mij.”

Neem vanaf nu elke ochtend een ijskoude douche.” Hij keek me vreemd aan.

Het werkt echt!

Laatst sprak ik hem weer. “Het werkt écht!” riep hij verrukt. Hij had ontslag genomen. Kreeg vervolgens al snel een uitzendbaan bij een grote organisatie. En kreeg daar na een aantal maanden een permanente baan aangeboden! Wat een wereld van verschil. En dat allemaal door koude douches. Ja, dat mag je best vreemd vinden!

Echter, lees mijn eerdere blog over ijskoud douchen eens. Ik doe het nu al langer dan een jaar en ik merk zo’n enorm positief verschil in mijn energie, mijn mentale weerbaarheid en gezondheid. Zo werd ik vroeger elk jaar geveld door een griepvirus, afgelopen jaar niet! Ook als ondernemer heb ik een superjaar gedraaid.

Mentale overwinning

Door elke ochtend koud te douchen train je jezelf letterlijk elke dag om niet zomaar te kiezen voor comfort, maar juist voor groei. Je gaat de pijn niet uit de weg. Elke ochtend beleef jij een mentale overwinning. En als je daar de dag mee start, dan gaat de rest van de dag ook stukken beter. De verandering begint in je hoofd.

Ieder jaar beginnen mensen met goede voornemens. Het jaar daarop beginnen ze met precies dezelfde voornemens. Is dat je ook vaak overkomen? Gooi dan al je goede voornemens overboord! Je hoeft slechts elke dag minstens een minuut die blauwe knop open te draaien. Succes verzekerd!

Ik wens je een geweldig mooi 2017!

Foto: gelukkig-2017 via Shutterstock

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: