september 20, 2010

TIP 14: Stel drie doelen voor je proefmaand

Hier volgt de volgende practische tip in deze mini serie van 15 posts. Deze tips kunnen je helpen om opheldering te krijgen voordat je je baan opzegt. Dus, zit je vast in je baan, volg dan deze serie aan tips die je hopelijk een kick-start geven om je droomleven te beginnen.

Veel mensen willen wel ontslag nemen, maar hebben geen idee waar te beginnen. Je begint een nieuw avontuur, met veel onzekerheden en onduidelijkheden. Voor sommige mensen is dat juist spannend, voor anderen is dat juist wat ze vasthoudt in hun huidige baan.

TIP 14: Stel drie doelen voor je proefmaand

Zodra je je proefperiode genomen hebt en je weet dat het inderdaad een goed idee is om je baan op te zeggen, dan is het tijd om een laatste werkdag te kiezen. Zorg ook dat je jezelf doelen stelt voor wat je er na gaat doen.

Tips voor het kiezen van je laatste werkdag:

Als je nog steeds jouw investeringsfonds aan het bouwen bent, kies je een dag ver genoeg in de toekomst om er voor te zorgen dat je over voldoende middelen beschikt voor jouw avontuur. Als je wel genoeg geld hebt, maar de moed nog niet om te stoppen, kies dan een datum om je zelf te dwingen te beginnen met de voorbereidingen.

Wees professioneel en vriendelijk voor iedereen op je werk, wees voorbereid op het krijgen van felicitaties, maar ook stevige kritiek van mensen. Laat negatieve opmerkingen je niet uit het veld slaan, ze hebben geen effect op je vermogen om je dromen waar te maken.

Tips voor het vaststellen van doelen:

Zorg voor specifieke en meetbare doelen om jezelf zo op koers te houden. Bijvoorbeeld: “Ik zal 300 pagina’s van mijn roman schrijven,” Ik zal mijn diploma halen”,” Ik zal geld verdienen door iets te doen waar ik van geniet.” Zorg dat je altijd aan je doelen denkt, schrijf ze op en plak ze desnoods aan de muur zodat je ze deelt met de mensen in je omgeving. Ze zullen je helpen om je dromen te verwezenlijken.

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: