september 24, 2010

TIP 15: Vertrouw er op dat het allemaal zal lukken

Veel mensen willen wel ontslag nemen, maar hebben geen idee waar te beginnen. Je begint een nieuw avontuur, met veel onzekerheden en onduidelijkheden. Voor sommige mensen is dat juist spannend, voor anderen is dat juist wat ze vasthoudt in hun huidige baan.

Hier volgt de laatste practische tip in deze mini serie van 15 posts.

TIP 15: Vertrouw er op dat het allemaal zal lukken

Wil je je baan opzeggen? Je veilige baan en salaris verlaten klinkt misschien eng, maar is geen reden om geen geweldige dingen te doen wanneer je weet dat iets goed voelt.

Als je echt zo diep in je huidige carrière zit, zonder passie en toekomstperspectief, stel je dan voor wat je kunt bereiken als je iets doet waar je daadwerkelijk in geïnteresseerd bent.

Tips voor het bouwen van vertrouwen:

Wanneer je je hart volgt, dan zullen er om je heen allemaal mooie dingen gebeuren die je helpen om je dromen waar te maken. Denk eens terug aan die toevalligheden in jouw leven die jouw grote kansen gaven, die toevallige ontmoetingen die uitbloeiden tot mooie vriendschappen, of die willekeurige gebeurtenissen die jouw leven volledig veranderd hebben.

Hopelijk hebben deze tips je geholpen om je dromen na te streven.

Als je ooit bang wordt en in de verleiding komt door te gaan met je huidige onbevredigende baan, bedenk dan dat dit werk niet jouw lot is. Ook het doelloos nastreven van een indrukwekkende titel of een salaris is niet jouw lot. Er zijn veel belangrijkere en bijzondere dingen gepland voor jou in de toekomst!

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: