Uitdaging 1: Weet wat je denkt

Weet wat je eet
We worden ons steeds bewuster van onze gezondheid. Voeding speelt een essentiële rol in de bescherming tegen allerlei ziektes en kwalen. Daarom is het van belang gevarieerd te eten, veel water te drinken, en zoveel mogelijk natuurlijke producten en ingrediënten te gebruiken.

Toegegeven, ik eet ook steeds gezonder, maar het is wel een lang en langzaam veranderingsproces en ik ‘zondig’ regelmatig.

Weet wat je denkt
Toch let ik heel erg op mijn consumptie, maar dan op een andere manier; mijn consumptie van informatie.
Net zoals je je lichaam geen slechte dingen wil geven qua voeding, zou je je hersenen op precies dezelfde manier moeten beschermen.

Elke dag worden we bloot gesteld aan informatie; positief nieuws, negatief nieuws en neutraal nieuws. Ik stel mijzelf vaak de vraag:

“Hoe draagt deze informatie bij aan mijn mentale gezondheid?”

Heel vaak is het antwoord ontkennend, en dan besluit ik ook direct om het niet verder te consumeren.

Let wel, ik kijk niet alleen naar positief nieuws. Negatief nieuws geeft mij juist contrast en de reden waarom ik bepaalde dingen doe in mijn leven. Neutraal nieuws kan ontspannend zijn of juist mijn laterale denken stimuleren.

TV uitIk kijk al jaren geen televisie meer en dat geeft een hoop rust in mijn hoofd. Uiteraard mis ik op deze manier veel nieuws en dat is een prijs die je bereid moet zijn om te betalen. Zo heb ik net eens gekeken op nu.nl/achterklap. Ik kan je dus helaas écht niet vertellen wie de volgende mensen zijn… wat een gemis:

Beau van Erven Dorens, Katy Perry, John Mayer, Amanda Bynes, Kelly Rowland, Robert Pattinson, Chris Brown, Demi Lovato, Aaron Paul, Miranda Kerr, Vivian Reijs, Nordin Amrabat, Cara Delevingne, Chris Pine, Rita Ora, Calvin Harris, Leona Lewis, Tooske Ragas (*)

DE EERSTE UITDAGING:

Ik wil je uitdagen. Een informatie-dieet. Kijk een week eens geen televisie. Ook niet meekijken met anderen, ook niet de televisie aan hebben staan en iets anders doen. Zet dat apparaat volledig uit voor een week. Je zult merken dat je vanzelf ‘honger’ krijgt. Probeer het te onderdrukken en zie wat het effect is. Laat weten in de comments hoe het je vergaat. Succes!

(*) weet jij wél wie deze mensen zijn?

Lees de volledige Weet Wat Je Denkt serie:
Uitdaging 1: het TV dieet
Uitdaging 2: de Pinokkio test
Uitdaging 3: de Petrus Proef

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: