juli 5, 2010

Vooruit plannen voor je ontslag

Wat voor reden je ook hebt om je werkhanddoek in de ring te gooien, je zult geconfronteerd worden met een transitie periode. Misschien is het je allemaal al duidelijk of wacht je eigenlijk op een ingeving om Plan B goed uit te ontwikkelen. In beide gevallen is het verstandig om alvast vooruit te plannen vóórdat je stopt met werken voor anderen. Als je nog op zoek bent naar een excuus om de corporate wereld te verlaten, maar bijna elk excuus is prima natuurlijk, hieronder staan vier goede redenen:

  • De spanning is dusdanig dat het invloed heeft op je lichamelijke en emotionele gezondheid

Niemand zal beweren dat stress heeft geen invloed op de lichamelijke en emotionele gezondheid, maar de aanwijzingen zijn van significante stress in je leven kan zich manifesteren op verschillende manieren. Sommige mensen worden ziek, anderen depressief. Sommigen krijgen zelfs migraine.

  • Het bedrijf waarvoor je werkt is onethisch

Als er een verschil is tussen jouw ethiek en die van jouw bedrijf, dan worstel je met je geweten en dat kan een meest frustrerende en stressvolle ervaring zijn. Bijvoorbeeld, als de klantenservice mensen stelselmatig producten of diensten verkoopt die onmogelijk geleverd kunnen worden, dan kan je beter je band met het bedrijf verbreken. Het kan ook zijn dat je werkt voor een bepaalde werkgever wiens producten of diensten jouw gewoon niet aanstaan.

  • Het klikt niet met je collega’s of werkgever

Dit is een Catch-22 situatie. Je wilt niet werken bij huidige werkgever, en daardoor kan je ook niet opschieten met de mensen die er werken en omdat je niet goed kunt opschieten met die mensen, vind je het ook niet leuk om er te werken. Als je eenmaal andere doelen hebt gevonden die jouw leven aanzienlijk veranderen, is het moeilijk om door te gaan met een oude situatie.

  • Er is geen uitdaging meer in je baan

Sommige mensen vinden hun werk saai: er is geen uitdaging meer en ze doen hetzelfde op hetzelfde tijdstip iedere dag weer voor de rest van hun werkzame leven. Als je dringend meer nodig hebt dan geestdodende verveling in je werkomgeving, dan is dat zeker om een reden om te stoppen met je baan om voor jezelf te gaan werken.

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: