juli 6, 2010

Mareille: Ik volg mijn hart!

Voorheen deed ik welzijnswerk waar ik iets mee kon toevoegen aan de levens van anderen. Mooi toch?! Jawel, maar er bleef iets knagen; Ik wilde iets doen, waarbij ik meer tot mijn recht zou komen en als vanzelf, nóg meer zou kunnen toevoegen aan de levens van anderen.

Al jaren ben ik bezig met persoonlijke ontwikkeling en gelukkig heb ik dat in al mijn werksoorten goed kunnen benutten. Ik heb veel geleerd van de regels en voorwaarden waar ik aan gebonden was bij werkgevers. Ik merkte echter dat ik steeds meer van mezelf wilde inzetten in een andere omgeving.

Het bedrijf waar ik werkte ging inkrimpen en ik kreeg een kans om weg te gaan met een goede regeling om de stap naar een eigen bedrijf te durven wagen. Iedereen vond het bij me passen en mensen vonden het heel stoer. Voor mij was het alsof ik mezelf niet langer kon ontkennen en hoe spannend ook, het voelde alsof dit mijn enige ‘authentieke’ keuze was.

Het was en is heel spannend… ik weet niet hoe het gaat lopen en ik heb een huis en een gezin om voor te zorgen en van te genieten. Inmiddels ben ik 3 maanden bezig en ik heb al heel leuke dingen gedaan, mooie sessies gehad met mensen en erg leuke workshops gegeven. Ik ben intuitief coach, ik geef workshops ‘Sta even stil bij jezelf’over meditatie, ontspanning en bewustwording, ik geef samen met een collega en vriend een training Levensloopbaan, met een andere collega een workshop ‘Mama in balans’. Zo groeien mijn mogelijkheden en mijn leuke samenwerkingen.

Mijn klanten zijn verbaasd over dingen die voor mij inmiddels heel normaal zijn. Dit zegt mij dat ik er meer klaar voor ben dan ik zelf al dacht. Ik geniet er enorm van. Iedere keer als ik me af laat leiden door dingen die ‘moeten, horen, verwacht worden’…word ik onzeker en raak ik uit balans. Iedere keer als ik mijn gevoel volg, mijn hart volg, mijn visie volg en vooral DOE, dan bruis ik van de energie en ben ik zenuwachtig tegelijkertijd. Ik merk dat hoe sterker ik me voel, hoe duidelijker ik mezelf neerzet en hoe beter klanten me weten te vinden en hoeveel meer ze aan me hebben.

Sleutelwoord daarbij is balans. Als ik in balans ben, dan kunnen er makkelijk tegenslagen zijn of dingen gebeuren, die me even uit balans halen. De balans is een soort onderlegger die gemakkelijk en als vanzelf weer de overhand neemt. Dit betekent zorg voor sport, leuke en gezellige dingen doen. Dat is mijn voornaamste PR….de rest gaat vanzelf.

Al met al vind ik het geweldig om te merken dat ik doe wat goed voelt en de rest vanzelf komt. Ik voel me blij en vrij alsof de wereld aan mijn voeten ligt, inclusief alle ups en downs die daarbij kunnen horen.

Zomaar ontslag nemen…zou ik niet doen. Kijken hoe meer en meer je gevoel en je passie te volgen…kan iedereen in alle situaties!

meer info: www.inblikcoaching.nl

Meer inspirerende verhalen lezen? Klik hier.

Jouw verhaal op Neem Ontslag? Stuur een e-mail naar info[@]neemontslag.nl

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: