juli 24, 2011

Leeft jouw creativiteit nog?

Vaak genoeg vertellen mensen mij dat ze pas ontslag nemen als ze een briljant business idee hebben. Ze wachten af. Ze blijven wachten. En ze wachten nog een beetje langer…

Ik heb heel vervelend nieuws voor deze mensen. Dat idee zal NOOIT komen!

Jouw creativiteit moet continu gevoed worden. Als jij al jarenlang niets nieuws meer hebt gedaan op je werk, dan zal je creativiteit ernstig ondervoed zijn. Je kan dan niet verwachten dat je in zo’n omgeving of situatie ineens het licht ziet. Die geniale ingeving komt namelijk niet vanzelf.

Als jij nog nooit gesport hebt, dan zal je niet ineens de halve marathon kunnen lopen. Maar begin je met trainen, dan maak je je klaar voor de grote dag.

Zo is het ook met je creativiteit. Juist nu moet je beginnen om je creativiteit weer wakker te maken en te houden.

Oefening:
Vanaf nu, zorg dat je elke dag met een business idee komt en schrijf het op. Er zijn geen regels, het maakt niet uit hoe gek je idee is. Het maakt ook niet uit of je idee enigszins omzet kan genereren. Wellicht sta je in de keuken en zie je een handigere manier om je brood te smeren. Of je staat in de file en krijgt een ingeving hoe de verkeersinformatie beter voorzien kan worden. Het kan van alles zijn.

Het gaat niet om het idee zelf, het gaat er om dat jij creatief aan de slag gaat. Je zult vanzelf zien dat je met steeds meer ideeen komt… en uiteindelijk komen daar vanzelf diamanten uit!

Deel je ideeen in de comments hieronder!

foto: darrentunnicliff

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: