mei 27, 2010

Martine: Ik besefte dat het nu of nooit was!

Eigenlijk heb ik altijd geweten dat ik zelfstandig ondernemer wilde worden! Niet vanwege alle mooie verhalen hoor, want mijn vader heeft ook jaren een eigen zaak gehad en dat ging niet altijd even goed. De keerzijde van het ondernemer zijn heb ik dus ook gezien, maar toch trok het ondernemerschap mij aan.

Na mijn school ging ik toch werken en ik groeide door in mijn functie. Maar het ondernemerschap vergat ik niet! Ik schreef mij in bij de kvk en werkte veel in de avonduren. Eerst als webdesigner, maar ik kwam er achter dat dit toch niet echt mijn ding is.

Mijn huidige bedrijf/website is eigenlijk per toeval en als hobby ontstaan. Een aantal jaren geleden had ik namelijk een aantal bruiloften achter elkaar. Ik zocht naar tips voor leuke dingen op de bruiloft, maar kon helemaal niets vinden op het internet. Nog bezig met webdesign, maakte ik de voorloper van mijn huidige website, Gefeliciteerd.net. Met leuke ideeën voor verjaardagen, bruiloften en andere feesten. Na een tijdje kwam ik er achter dat ik ook geld kon verdienen met mijn website, bijvoorbeeld door middel van affiliatemarketing! Zo kreeg ik er ook nog inkomsten uit!

Het ging steeds beter, maar toch durfde ik de stap naar fulltime ondernemer nog steeds niet te nemen. Totdat ik in 2007 besefte dat het nu of nooit was! Mede dankzij de aanmoedigingen van mijn man werd het ‘nu’ en heb ik in november 2007 ontslag genomen!

En oh, wat vond ik dat spannend! Om mijzelf voor te bereiden heb ik het eerst tegen al mijn familie en vrienden verteld, zodat ik niet meer terug kon, haha. Maar sinds 1 januari 2008 ben ik ‘echt’ ondernemer; heerlijk! Mijn website is gewijzigd in eenkadovoor.nl en heeft inmiddels 40 domeinnamen, zoals eenkraamkado.nl, eenverjaardagskado.nl en eenkadovoorvrouwen.nl. Via mijn website vinden bezoekers voor écht iedere gelegenheid of persoon een leuk kado!

Vorig jaar ben ik als extra bonus ook nog eens moeder geworden van een hele mooie zoon! Het was voor mij geen reden om ondernemer te worden, maar ik kan mijn werkzaamheden wel makkelijk indelen en dat is wel erg makkelijk met zo’n kleintje thuis!

Mijn gegevens;

Martine van der Haven-Laros

Onder de handelsnaam Blue Webmedia beheer ik o.a. de websites van eenkadovoor.nl. Zie voor het overzicht van de websites www.bluewebmedia.nl/websites

Meer inspirerende verhalen lezen? Klik hier.

Jouw verhaal op Neem Ontslag? Stuur een e-mail naar info[@]neemontslag.nl

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: