april 5, 2010

René: “Wat een goed, onbeschrijflijk bevrijdend gevoel!”

Vanaf mijn 19e heb ik bij de overheid gewerkt. Als ‘jonge man’ ben ik direct na mijn voortgezette opleiding naar Defensie gegaan. Daar heb ik het erg lang goed naar mijn zin gehad maar bij het verstrijken van de jaren verdween ook het plezier. Ik voelde me gevangen binnen de regels en onwillige chefs. In 2007 ben ik van defensie naar onderwijs gegaan. Ik dacht dat dit een grote verbetering zou zijn. Ik kwam op een grote scholengemeenschap terecht en gaf les aan mbo-leerlingen. Ik had me echt goed vergist want in grote lijnen kwam ik dezelfde problemen tegen.

Chefs (in dit geval managers) die alleen bezig waren met hun eigen carrière. Het ministerie van onderwijs met z’n tegenstrijdige regels, collega’s die bezig waren hun ‘ding’ te doen en de zaken voor lief namen.

Medio jaren ‘80 had ik al eens geïnformeerd naar de mogelijkheden om een eigen bedrijf te starten. Er waren echter op dat moment te veel haken en ogen waardoor ik het niet aandurfde. De drang om zelfstandige te worden bleef aanwezig. Ik vermoed dat ik het mede daardoor regelmatig oneens was met de beleidsmakers. Ik was van mening dat veel zaken anders geregeld konden worden.

Ik werd op een zeker moment geattendeerd op een manier van zaken doen die afwijkt de traditionele manier van zaken doen. Nadat ik een bedrijfspresentatie had bijgewoond wist ik dat dit het gene was waar ik al jaren, latent, naar op zoek was.

De volgende dag ben ik terug gekomen en ben toen parttime deze business begonnen. Ik durfde nog niet direct met mijn (schijn-)zekerheden te breken. Ik werkte nog op het MBO en ondertussen was ik bezig mijn business op te bouwen.

Het is een marketing business in de Wellness industrie. Het gaat niet om verkopen maar het is gericht op het opleiden en coachen van nieuwe collega ondernemers in dezelfde business.

Tijdens de zomervakantie van 2009 realiseerde ik me dat de school me steeds meer in de weg ging zitten. Na de vakantie gaf ik op school aan dat ik per januari 2010 met ontslag zou gaan om me volledig op mijn business te kunnen richten.

Die beslissing was op zich al een grote bevrijding maar de grootste bevrijding kwam toch wel per januari 2010. Wat een ontzettend goed, onbeschrijflijk bevrijdend gevoel! Ik bepaal nu zelf wanneer ik werk, met wie ik werk en waar ik werk. Ik doe wat ik leuk vind, bouw een internationaal bedrijf met ongelimiteerde mogelijkheden en heb nog tijd genoeg om allerlei leuke dingen te doen.

Het is niet altijd gemakkelijk maar ik heb een lange termijn doel dat me in de richting houdt. En de reis er naar toe is prachtig en heel erg leerzaam. En loopt het niet zoals ik zou willen? Dan moet ik in de spiegel kijken want het grootste probleem in deze business ben je zelf.

Wat was er voor nodig om dit te gaan doen?

Veranderen!

Ik doe dit nu fulltime. Nou ja…. 25 uur per week is meer dan voldoende. Het volgende doel is het opzeggen van de baan van mijn vrouw zodat we samen onze business kunnen bouwen.

Voor meer informatie kijk je op mijn website: www.wellnesscore.nl

 

 

Meer inspirerende verhalen lezen? Klik hier.

Jouw verhaal op Neem Ontslag? Stuur een e-mail naar info[@]neemontslag.nl

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: