En toen ging het scherm zwart…

Geen internet meer

En toen ging het scherm zwart…

Mijn bureau was een enorme chaos. Overal losse aantekeningen, boeken, multomappen, bonnetjes en een paar pennen. Dat interesseerde me niet veel, want ik staarde gebiologeerd naar het scherm van mijn computer. Ik was druk bezig en had veel applicaties open staan. En toen… POEF! Een flits en het scherm ging zwart.

Ik schrok er van. “Mijn documenten!” schoot het door mijn hoofd. Die was ik waarschijnlijk kwijt. “Moet ik weer opnieuw beginnen”, zuchtte ik en startte de computer opnieuw op. Geen response. Ik bleef op het knopje drukken. Het scherm bleef zwart. Mijn computer was iets meer dan een half jaar oud en had er de brui aan gegeven!

Mijn geluk

Gelukkig viel dit in de garantieperiode en de volgende dag werd het apparaat netjes opgehaald voor reparatie. Maar toen besefte ik het me pas. Ik zit zonder computer!

Ik werd me bewust dat ik erg afhankelijk van die computer ben geworden. Ik wist me geen raad. Toen bedacht ik me dat dit wel eens een ‘blessing in disguise‘ zou zijn. Misschien besteed ik wel veel te veel tijd achter dat ding. Ik besloot tijd voor mijzelf te nemen.

Mijn PC is in totaal acht dagen weggeweest. In deze periode heb ik me in alle rust kunnen richten op mijn levensstrategie. Vragen als “Klopt het nog waar ik mee bezig ben?”, “Waar moet ik de focus opleggen?”, “Wat gaat goed, en waar wil ik verbetering?” en “Wat wil ik bereiken?”. Dankzij die rust kon ik eindelijk duidelijke besluiten nemen, met alle gemak en plezier. Geen afleiding, geen daily operations.

Wat betekent dit voor jou?

Waarschijnlijk houd jij je ook met dit soort levens- en carrierevragen bezig. Maar kan je er ook in alle rust over denken? De antwoorden op de meeste vragen en dillema’s weet je al, diep van binnen. Geef jezelf dan ook de rust en ruimte om dit aandacht te geven. Zie het als een investering die zichzelf snel terugbetaalt.

Hoe doe je dat?

Ik had het geluk dat mijn computer stuk ging. Ik kon niets anders. Voor jou zal het moeten komen vanuit zelfdiscpline. “How bad do you want change?” is een krachtige vraag die je aan jezelf kunt stellen als je het lastig vindt om tijd te vinden. Niet makkelijk, maar wel essentieel. En lukt het je toch niet, gooi dan desnoods een kop koffie over je toetsenbord! Dit is jouw leven, geef jezelf de tijd om jouw leven te sturen.

Wat doe jij om jezelf de tijd en rust te geven? Inspireer anderen en laat het weten in de comments!

foto: mikael altemark

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: