februari 4, 2019

Hoe vind je een gat in de markt?

gat in de markt vinden

Vaak is de wens om ontslag te nemen sterk aanwezig. Echter, het toekomstbeeld daarna is onduidelijk. We weten dat je moet doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Daarnaast moet het wel betaald worden. Het liefst natuurlijk vind je een gat in de markt. Er is genoeg hulp beschikbaar (ik heb er ook een ebook over geschreven), maar soms geeft een artikel als deze je al de oplossing.

Bij het zoeken naar droomwerk denken we vaak vanuit ons zelf. Vervolgens gaan we op zoek naar passend werk. Maar jij als individu bent uniek. Een baan of opdracht is voorgedefiniëerd en altijd algemeen omschreven. De perfect match vinden is daarom erg lastig.

Laten we het omdraaien. Zet je zelfbeeld even aan de kant en kijk eens naar buiten. Vanuit dat perspectief ontdek je misschien kansen voor jou als startende ondernemer. Wat gebeurt er in al die kantoren, gebouwen, fabrieken en campussen die je buiten ziet? Ga in gesprek met mensen die werkzaam zijn, stel veel vragen, heel veel vragen en denk daarbij altijd maar aan bier.

Bier? Ja, je leest het goed. Het gaat om deze afkorting: PINT. Het staat voor Problems, Issues, Needs, and Trends.

Problems betekent iets is kapot of werkt niet. Kun jij het oplossen?

Issues betekent iets is nog niet kapot, maar de regelgeving of omstandigheden gaan veranderen. Denk bijvoorbeeld aan Brexit.

Needs betekent dat iets ontbreekt en dat er een vraag of wens is naar iets nieuws of anders. Een kans voor jou?

Trends betekent dat dingen aan het veranderen zijn of in een nieuwe richting gaan of dat mensen zich anders gaan gedragen. Kun je hier op inspelen?

Als je goed luistert naar wat anderen doen, met dit framework in je hoofd, ontdek je wellicht een nieuwe toekomst voor jezelf. Ga er voor (en drink alvast een pint op je succes!)

Foto gat in de markt via Shutterstock

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

GRATIS ebook - 15 tips voor wie ontslag wil nemen!
x

Nieuwe toekomst!

15 tips voor wie graag ontslag wil nemen
Mijn exclusieve e-book met 15 GOUDEN TIPS om je goed voor te bereiden op jouw ontslag.

Werk aan jouw toekomst!
x