Wat je echt móet weten voordat je ontslag neemt

ontslag-survival-kit

Ongeveer 5 jaar geleden maakte Alexander de klik. Als projectmanager bij een grote bank zat hij in de zoveelste projectmeeting. Hij schoof zijn stoel iets naar achteren, leunde achterover en bekeek het schouwspel van een afstandje.

“Is dit echt waarom wij op deze prachtige planeet zijn? Om met zijn allen in een hokje te zitten en eindeloos te discussiëren? Is de kleur van het kabeltje van het kaartlezertje voor onze klanten echt zó belangrijk dat we hier nu de vijfde vergadering over hebben?”

Toen en daar besloot hij ontslag te nemen. Hij wist nog niet hoe en wanneer, maar dát het ging gebeuren stond vast. Alexander wilde kiezen voor het leven, maar stap-voor-stap, zonder grote financiële risico’s.

Nu, vijf jaar later, is Alexander een onafhankelijke stressconsultant en “doet hij vrijwel alleen nog dingen die hem energie geven, samen met leuke mensen”. Het was een heel avontuur om tot dit punt te komen, en het was het helemaal waard.

Ik sprak Alexander vorige week en vroeg hem welk advies hij aan jou zou geven: wat móet je echt weten voordat je ontslag neemt? Hij twijfelde geen moment…

“Wat voor mij het grote verschil maakte, was dat ik volledige verantwoordelijkheid nam over mijn leven en mijn toekomst. Ik begreep dat ik mijzelf moest upgraden. Het was tijd dat Alexander versie 2.0 zou opstaan. Ik heb allerlei goeroes gevolgd en honderden dingen uitgeprobeerd, en DRIE SIMPELE GEWOONTES steken er met kop en schouders bovenuit.”

“Ik zie de gewoontes als een soort Neem Ontslag Survival Kit. Met deze ‘super powers’ blijf ik gefocust op mijn doelen, benut ik mijn tijd optimaal, houd ik overzicht en kan ik op tijd bijsturen als dingen niet naar wens verlopen.”

Alexander helpt teamleiders om stressvrij te werken, en schreef daarom dit mini e-boekje (7 pagina’s, 10 minuten). Op deze pagina kun je hem gratis aanvragen.

Wil je weten wat de 3 “survival kit” gewoontes zijn? Vraag jouw e-boekje hier aan.

Link: www.earnmoreworkless.com/superpowers

Foto: survival kit via Shutterstock

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: