juni 6, 2011

Hoe zit het dan met geld? Deel 2

Vaak genoeg krijg ik opmerkingen van mensen die mijn site gezien hebben. “Wel leuk en aardig maar hoe krijg ik dan inkomen?”

De luidste boodschap van deze site is dat je altijd voor jezelf moet kiezen. Als je iets doet wat je al een lange tijd niet leuk vindt, dan moet je daar verandering in brengen. Dit is jouw leven. Als jij niet gelukkig bent met jouw leven is er maar één iemand die daar verandering in kan brengen, en dat ben je zelf.

De keuze is geheel aan jou. In deze vijfdelige serie ga ik in op de volgende aspecten van de vraag “Ja maar hoe zit het dan met geld?”

Deel 1: Prioriteit
Deel 2: Mogelijkheden
Deel 3: Realisme
Deel 4: Waarde van geld
Deel 5: Risico spreiding

Deel 2: Mogelijkheden
Ja maar hoe zit het dan met geld?”

Kijk eens goed in de spiegel. Wie staat daar?
Daar staat iemand met een prachtig stel hersens.
Daar staat iemand met een uitstekende opleiding.
Daar staat iemand met geweldige levens- en werkervaring.
Daar staat iemand met veel creativiteit.
Daar staat iemand vol van energie.

Als je al deze personen laat samenwerken, dan heb je een geweldig team. Wat je dan ook gaat doen, met dit team wordt alles een succes. En het mooie is, JIJ bent het team!

Er is geen baan op de wereld die dit team ten volle benut. Ze hebben je aangenomen op je werk vanwege je werkervaring, of vanwege je opleiding of om welke andere reden dan ook. Maar het team wat jij binnenbrengt komt niet tot zijn volle recht in die omgeving.

Denk je eens in wat je allemaal niet voor elkaar kan krijgen als je echt alles gebruikt wat in je zit?

Met dit team kan jij toch makkelijk geld verdienen? En mocht je nog bepaalde kennis of ervaring missen in je team… dan zorg je toch dat je dat in huis haalt? En dat kan heel makkelijk door te lezen, te leren en dingen mee te maken.

Nog niet overtuigd? Bekijk het eens vanuit een ander perspectief: als jij echt dringend om geld verlegen zit, dan regel je dat. Stel dat je kind ernstig ziek is en de behandeling kost 5000 euro en dat geld heb je niet, wat doe je dan?

Heel simpel: dan regel jij dat geld! Linksom of rechtsom, boven of onder, jij beweegt hemel en aarde en zorgt dat je dat geld krijgt. Je wordt enorm creatief en het lukt je daarom ook en je kind geneest. Prachtig!

Je hebt nu laten zien dat je dat geld kunt regelen. Maar lukt het je ook als je kind niet ziek is? Natuurlijk!

Jouw team is fantastisch, maar het komt niet tot zijn recht in je huidige baan. Vandaar dat je ook maar een beperkt inkomen krijgt. Geef je het team de volle ruimte, dan kan ook je inkomen de volle ruimte krijgen. Het is uiteindelijk een kwestie van doen.

foto: Jiheffe

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: