juni 10, 2011

Het Twitter fenomeen

Als je voor jezelf begint is het een enorme aanrader om je ook bezig te houden met sociale media. In deze tijd is het eigenlijk gewoon een must. Er zijn verschillende media. Linkedin is vooral voor zakelijk gebruik, Facebook voor je vrienden en familie, en Twitter is… tja, ik weet het eigenlijk niet.

Twitter is een fantastisch fenomeen. Het is een communicatie medium wat moeilijk uit te leggen valt. Je moet het meemaken
om het te begrijpen. Ik heb er een haat/liefde verhouding mee. Het is ongelooflijk krachtig en leuk op bepaalde vlakken, maar tegelijkertijd heeft het ook zijn tekortkomingen. De drempel om onbekenden te benaderen is superlaag en dat is prachtig. Het oude beleefheids protocol van aanspreken wordt overgeslagen en dit versnelt de communicatie enorm. Tegelijkertijd echter is het voeren van een fatsoenlijke conversatie in een bericht van slechts 140 tekens schier onmogelijk.

Zo kreeg ik deze opmerking van een mede Twitter-collega (‘mede tweep’ noemt men dat):

Als je niet werkt of solliciteert naar werk dan krijg je geen centjes, kun je niet eten, ga je DOOD !!!! #getREAL

Eerst wil ik serieus antwoorden:
Het gaat er juist om dat je voor je zelf begint!

Maar dan denk ik: “Heeft deze persoon überhaupt mijn website wel bezocht? Snapt deze persoon de boodschap achter Neem Ontslag! dan niet?”

Vervolgens wil ik wat feller antwoorden:
Als je dag in dag uit met tegenzin naar je werk gaat en jedoodongelukkig voelt, dan ben je in feite al dood…

Terwijl ik dat verzin, wind ik me meer op en wil liever antwoorden met:
Here’s a newsflash for you: we gaan allemaal DOOD!

Vervolgens denk ik dat ik nog extremer moet antwoorden:
Nou, en dan ga je dood… so what? Beter een kort leven geleefd hebben dan een lang leven niet geleefd!

En voor je het weet ben ik een kwartier verder en denk ik 10 stappen vooruit op een niet bestaande discussie. Daar schiet ik dus niets mee op. Toen heb ik besloten om mijn energie te steken in deze blogpost en dat voelde gelijk al een stuk beter!

Twitter is geen medium om te discussieren. Je kan uit één berichtje niet aflezen of iemand een serieus antwoord wil, een grapje maakt of gewoon wil praten.

Daarnaast, ik wil mensen die gelukkig zijn op hun werk helemaal niet overhalen om ontslag te nemen. Ik wil ze liever feliciteren. Dus als je helemaal happy bent op je werk, van harte gefeliciteerd!

Maar, ben je niet gelukkig en wil je meer uit je leven halen, dan zou ik je aanraden om deze website eens goed te lezen.

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: