februari 3, 2022

Hoeveel het kost? Bepaal zelf maar

In januari heb ik de prijs van mijn nieuwe boek Path to Sovereignty aangepast. Dat wil ik graag toelichten.

Waarom?

We leven in een wereld waar er meer schuld is dan dat er geld is. In andere woorden, al het geld in de wereld is niet genoeg om de totale schuld terug te betalen. Neem even de tijd om daar over na te denken.

Dit betekent dus dat faillissementen onvermijdelijk zijn. Falen is dus intrinsiek onderdeel van het geldsysteem. Je kunt het vergelijken met stoelendans; er zijn meer mensen dan stoelen, dus telkens valt iemand buiten de boot.

Als je wint is het makkelijker om te blijven winnen. Banken zullen veel sneller geneigd zijn een lening te geven aan iemand met eerder behaald succes. Ben je echter bankroet gegaan, dan is het heel lastig om ooit nog een lening te krijgen. Het is dus ook niet zo gek dat de rijken alleen maar rijker worden en de armen alleen maar armer.

Deze in het geldsysteem ingebouwde schaarste triggert ons overlevingsinstinct. Dan gaan we dingen doen die anderen en de omgeving, en uiteindelijk onszelf grote schade berokkenen. We stellen onze toekomstplannen uit en maken keuzes die haaks staan op wat we eigenlijk willen.

Verandering

Ik wil hier al langere tijd iets mee. Ik wil een verandering teweegbrengen, maar een oplossing heb ik niet. Wat ik in ieder geval wel kan (en ook leuk en interessant vind) is om nieuwe dingen te proberen. Kijken of het ook anders kan. Kijken hoe het dan ook anders kan. En deze ervaring delen met anderen in de hoop samen aan een grotere oplossing te kunnen werken. Dat is waar ik me dit jaar o.a. mee bezig houd.

De nieuwe prijs

Om mijn nieuwe boek aan te schaffen kun je nu kiezen uit drie prijzen, afhankelijk van hoe jij je situatie zelf inschat. Je kunt er meer over lezen op de pagina zelf.

Heb je er ideeën of tips over? Ik hoor het graag.

Shoutout to Daniel for making this photo publicly available!

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: