juli 22, 2010

Hoeveel kost jouw vrijheid?

Velen van ons denken wel eens, of fantaseren er zelfs over, om onze saaie kantoorbestaan op te geven, onze werkmobiel weg te gooien en in het eerste beste vliegtuig naar Fiji te springen.


Slechts weinigen nemen uiteindelijke deze stap. Natuurlijk, vervelende dingen als gaten in je CV, het betalen van je hypotheek en het label dat je werkschuw bent, weerhouden ons er van deze stap te wagen. Maar, geloof het of niet – geen van deze ‘problemen’ zijn echt onoverkomelijke uitdagingen.

Gezien de vrijheid die voor je klaar ligt, die in sommige gevallen slechts € 30 per dag kost (of zelfs minder) kan je je afvragen waarom jij nog geen ontslag genomen hebt?

Heb jij al berekend hoeveel jouw vrijheid kost per dag? En… kan het goedkoper? En… kan je het op een andere manier bekostigen dan je baan? Hoe verandert het plaatje als je naar het buitenland verhuist?

Probeer ook eens te berekenen, hoewel veel lastiger, hoeveel jouw happiness waard is. Elke dag met tegenzin naar je werk gaan heeft ook een prijs, die je uiteindelijk met je gezondheid betaalt. Jouw gezondheid is onbetaalbaar. Dus jouw inkomen (hoe hoog ook) minus jouw gezondheid is altijd een verlies!

Denk er ook eens over na, zoals we hebben gezien in de afgelopen jaren, de werkgarantie van het bedrijf waar je voor werkt is ook geen solide garantie dat je morgen nog steeds een baan hebt.

Het gaat om jouw leven! Hoeveel is jou dat waard?

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: