juli 25, 2010

Om ontslag te nemen is geen durf nodig!

Rocky Balboa - Eye of the Tiger

Veel mensen dromen er van hun eigen leven te leiden. De dingen te doen waar ze plezier in hebben. Helaas hebben ze daar alleen maar tijd voor in het weekend. Maar het weekend is al zo kort en er moeten ook boodschappen gedaan worden, het huis moet nodig schoongemaakt worden, de post moet doorgenomen worden, de kinderen moeten naar de voetbal… en voor je het weer is het al weer maandag.

“Ontslag nemen, daar is durf voor nodig”. Je moet de lef en de moed hebben om zo’n stap te durven nemen. Je springt in het diepe en het is maar de vraag of je het overleeft. Maar… klopt die redenering eigenlijk wel?

In feite moet je juist durf hebben om je baan te behouden!

Elke dag met tegenzin naar je werk gaan, je zelf te onderwerpen aan een baas waar je een hekel aan hebt, werk te doen waar geen toegevoegde waarde in zit, werk onder je niveau te doen en noem maar op. En dat elke dag lang. Juist daar is moed voor nodig. De mensen die dit doen zijn dappere soldaten die keer op keer weer naar het front gaan om het mentale gevecht aan te gaan. En diep in hun hart weten dat ze deze strijd nooit zullen winnen. Wat een lef en wat een moed heb je hier voor nodig. Ze offeren hun vrijheid op en riskeren daarmee hun relaties, hun gezondheid en hun eigen leven.

Ben jij ook zo iemand? Of ben jij iemand die liever strijdt voor je relaties, jouw gezondheid en jouw eigen leven?

Als dat zo is, dan is het van af hier simpel. Je kunt twee dingen doen:

A. Goed jouw exit-strategie voorbereiden. Vragen beantwoorden als:

  • Wat doe je de eerste 100 dagen na je ontslag?
  • Waar ligt je passie?
  • Hoe zet je jouw passie om in inkomen?

B. Spring in het diepe

  • Gewoon doen en je hart volgen.

Wat voor jou het beste is moet je zelf bepalen. Het gevaar van A is dat het bij een idee blijft. Het voordeel is dat je je goed voorbereid hebt. Het voordeel van B is dat je alle tijd en vrijheid hebt om echt tot jezelf te komen. Het nadeel is dat je je overweldigd wordt aan mogelijkheden en geen stap voorwaarts maakt.

Voor beide opties geldt: vraag om hulp. Schakel een coach in. Praat er over met mensen.

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: