december 1, 2014

Je bent niet de enige!

Af en toe ontvang ik mooie bedank mailtjes in mijn inbox. Dat is altijd prachtig om te lezen en geeft mij weer een hoop energie om verder te gaan. Onderstaande mailtje wil ik graag met je delen. Niet om mijn ego te strelen, maar juist omdat het iets belangrijks belicht:

Beste Bertil,

Anderhalve week geleden heb ik deze website ontdekt. Ik heb alles al zovaak gelezen dat ik de teksten zo ongeveer uit mijn hoofd ken. Het is zo herkenbaar en inspirerend. Dus bedankt dat je mij hebt geholpen door mij te laten zien dat ik niet de enige ben die gewoon ontslag wil (en gaat!) nemen. Ik heb veel steun aan jouw website bij het maken van beslissingen.

Groetjes,

Het gaat om de woorden “dat ik niet de enige ben“. Prachtig. Ik heb deze website opgezet om precies die reden! Je bent inderdaad niet de enige. Wist je dat 70% van de werknemers in Nederland ongelukkig is op het werk? Als je niet happy bent op je werk, ben je niet productief voor je bedrijf en voor de maatschappij.

Is dat voor jou belangrijk? Nee, natuurlijk niet. Het is natuurlijk goed om je volledig in te zetten voor jouw bedrijf. Het is geweldig om de maatschappij vooruit te helpen. Maar uiteindelijk… zijn deze twee zaken irrelevant. Het gaat er namelijk om dat jij productief bent voor jezelf! Dat jij elke dag kunt afsluiten met een goed gevoel dat je weer een stap voorwaarts hebt gemaakt.

Als je dat gevoel niet hebt, niet meer hebt of nooit hebt gehad… dan denk ik dat het hoogst tijd is voor actie. Dat is eng, dat is spannend, dat is risicovol. Ja. Maar… je bent niet de enige. Zoek mensen om je heen die dezelfde stappen hebben gemaakt. Zoek mensen die dezelfde kant op willen gaan. Ze helpen je om te worden wie jij echt bent! Je bent niet de enige.

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: