Je hebt altijd een keuze

Nick Vujicic

Neem Ontslag! richt zich op mensen die in het grijze gebied zitten. Dit zijn de personen die tot de conclusie zijn gekomen dat zij iets moeten veranderen in hun leven. Deze mensen die op zoek zijn naar ideeen en oplossingen. Graag prikkel ik ze en vertel over mogelijkheden, hoe je angst overwint, hoe je dit organiseert en nog veel meer.

Trieste mensen
Af en toe kom ik toch ook in contact met mensen die zich in een erg trieste persoonlijke situatie bevinden qua werk, familie, gezondheid of financien. Deze personen zijn het daardoor helemaal niet eens met de boodschap van deze website. Zij vinden dat je niet altijd kunt kiezen.

Ik reageer altijd vriendelijk en toon mijn medeleven. Zo steek ik gewoon in elkaar en het is dan ook welgemeend. Toch knaagt het aan me. Vanwege de pijn van deze persoon houd ik me in, maar ik ben het niet eens met hun houding. Ik vind namelijk dat je juist wel altijd kunt kiezen… hoe pijnlijk je situatie ook moge zijn.

Acceptatie
Ja, shit happens! Volgens sommigen heb je dat zelf aangetrokken, anderen zullen zeggen dat het je lot is van hogeraf bepaald. Feit is dat het gebeurt en dat is vervelend. Geef je verdriet genoeg ruimte, maar zorg er ook voor dat je op een gegeven moment accepteert dat je je in deze situatie bevindt. Door acceptatie alleen al voel je je iets beter. Vanuit daar kan je verder gaan.

Keuze
En je gaat verder met het verbeteren van je leven. Dat doe je door het maken van nieuwe keuzes. Zo neem je de regie van je eigen leven in handen. Je hebt nooit de volledige controle over wat er gebeurt, maar je hebt wel altijd een keuze, op elk moment. Nog niet overtuigd?

Inspiratie
Ik noem hier een aantal namen van mensen die ik niet persoonlijk ken, maar waarvan ik bijna 100% zeker ben dat ze het met me eens zijn. Met opzet zet ik er geen linkjes bij. Google zelf naar het levensverhaal van deze mensen. Vergeet ook YouTube niet!

Nick Vujicic
Joy van der Stel
Neale Donald Walsch
Eckart Tolle

En daar kan je de volgende mensen die ik wél ken aan toevoegen. Hun ontslagverhalen vind je hier.

Wat ga jij doen? Ken jij mensen die ook op deze lijst horen? Laat het me weten… vooral als jij het zelf bent of gaat zijn!

Foto: World Economic Forum

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: