augustus 4, 2015

Lees dit artikel niet!

durf te springen

Je denkt aan ontslag nemen. Je denkt erover voor jezelf te beginnen. En dat is niet zomaar een ideetje. Je bent hier al maanden mee bezig in je hoofd. Je leest, denkt na, je leest nog meer. Je filosofeert, maakt berekeningen, spreekt met anderen. “Zal ik het doen?”, “Wat zijn de risico’s?”, “Wat geef ik allemaal op?”. Duizenden vragen. Twijfel. Frustratie. En ondertussen ga je nog elke dag nog gewoon naar je werk, dingen doen die je eigenlijk niet wilt. Maar ja…

Inspiratie
Ik heb deze site opgezet om mensen te inspireren, mensen te triggeren en te laten zien dat ontslag nemen zeker een optie is, en wellicht de juiste optie voor jou. Ik vertel over de onbegrensde mogelijkheden, maar ook over de gevaren. Ik wil zoveel mogelijk informatie delen met je om je over die drempel te helpen.

Tegenstrijdig
Maar helpt het ook? Jazeker, gezien de reacties die ik van lezers ontvang die toch uiteindelijk de stap hebben gezet, mede namens deze site. Geweldig mooi natuurlijk. Maar het zou zomaar kunnen zijn dat deze site voor jou het tegengestelde effect heeft. Je leest deze artikelen om jezelf van nog meer informatie te voorzien. Nog meer data om te processen… en de beslissing uit te stellen!

Laat los!
Soms moet je loslaten. Je hebt genoeg informatie, je kunt je genoeg een voorstelling maken van hoe het zou zijn. Hoe het werkelijk is, dat kan je alleen meemaken. En soms is het maar goed ook dat je niet alles weet. Als ik had geweten wat voor avonturen ik in zou belanden door mijn ontslag, dan had ik enorm getwijfeld. Maar ik heb geen centje spijt gehad van mijn actie. ‘Ontslag nemen zonder plan’ is wat ik deed. De pijn en nutteloosheid van mijn bestaan toen was groot genoeg om in te zien dat wat er dan ook mocht gebeuren na mijn ontslag, het zou altijd beter zijn. Vooral ook omdat ik er eindelijk zelf sturing aan kon geven.

Vol vertrouwen
Ignorance is bliss. Je moet soms stappen durven nemen in blind vertrouwen. Het gaat uiteindelijk om het creeren van momentum, in beweging komen. Alleen, en echt alleen als je in beweging bent, dan kun je sturen en een richting ingaan. Je kunt altijd bijsturen. Als je stilstaat, gebeurt er niets.

Jouw Ik en jij
Geloof in jezelf. Hoeveel jaar leef je al op deze aarde? Hoeveel jaar heeft jouw Ik niet al goed voor je gezorgd? Als jij deze stap maakt, dan zal jouw Ik er alles aan doen om het een succes te maken. Je gaat een hoop onbekende avonturen tegemoet, maar samen met jouw Ik kom je er uit! Doe het!

Heb je de beslissing gemaakt in ieder geval in je hoofd gemaakt en wil je er zeker van zijn dat je direct goed doorpakt? Kijk eens naar eigen mijn programma Eigen Bedrijf Starten.

Foto: durf te springen

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: