juni 16, 2010

Meer Amerikanen durven ontslag te nemen

Het afgelopen kwartaal zijn er in Amerika hebben meer mensen zelf ontslag genomen dan dat er mensen ontslagen zijn. Deze informatie komt van het Bureau of Labor Statistics. Volgens de onderzoekers is dit een teken dat de economie in de Verenigde Staten weer aan het verbeteren is. Daarbij wordt verteld dat de economische situatie invloed heeft op de angst en het vertrouwen van de consument. Het feit dat er opnieuw meer mensen zelf ontslag durven nemen, is een signaal dat er weer vertrouwen is in de economie.

“In april namen bijna 2 miljoen Amerikaanse werknemers zelf ontslag bij hun werkgever,” aldus de Amerikaanse online krant The Christian Science Monitor. “Dat was het hoogste niveau in meer dan één jaar tijd. In februari was het voor het eerst dat er opnieuw meer Amerikanen zelf opstapten dan er werden ontslagen. Die trend heeft zich ook doorgezet tijdens de maanden maart en april.

“In een gezonde economie stappen er meer mensen zelf op dan er mensen de laan worden uitgestuurd,” zegt econoom John Wohlford, werkzaam bij het Bureau of Labor Statistics. “Tijdens een recessie houden daarentegen meer mensen vast aan hun bestaande situatie. Werknemers die opnieuw ontslag nemen, vormen een teken dat de economie verbetert. Wanneer de markt weer opveert en de tewerkstelling weer toeneemt, zullen ook meer mensen hun ontslag geven. Donald Siegel van de School of Business aan de University of Albany, zegt dat er meer werknemers zelf ontslag zullen nemen, omdat ze daar tijdens de moeilijke arbeidsmarkt van de crisis van de laatste twee jaar geen kans toe hebben gehad.

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: