september 13, 2021

Terug naar kantoor: arbeidsconflict!

terug naar kantoor arbeidsconflict

Zoals het spreekwoord al zegt: Uit het oog, uit het hart. Nu veel werknemers zijn lange tijd niet op kantoor zijn geweest, wordt langzaamaan iedereen weer welkom geheten, enkele schokkende uitzonderingen daargelaten. Maar, en ik weet niet of dit ook een spreekwoord is, maar het geldt net zo goed: verandering van omgeving doet veranderen.

Na een periode van aanpassing en gewenning zijn veel werknemers tot de ontdekking gekomen dat het thuiswerken ook voordelen heeft. Je bent thuis met je gezin, je hebt geen reistijd, je hoeft je niet (overdreven) netjes te kleden, etc.

Ik was benieuwd hoe men de terugkomst op kantoor zou ervaren. Daar heb ik antwoord op gekregen inmiddels. Het aantal arbeidsconflicten is gestegen. Zie het artikel van RTL Nieuws hieronder.

Interpolis: veel arbeidsconflicten over terugkeer naar kantoor

Het aantal arbeidsconflicten is dit jaar flink gestegen. Dat meldt Interpolis op basis van zijn maandelijkse Bedrijvenmonitor. Volgens de verzekeraar ontstaan er veel conflicten over de terugkeer naar kantoor omdat thuiswerken straks mogelijk niet meer de norm is.

“We zien dat er veel arbeidsconflicten ontstaan over het wijzigen van de arbeidsvoorwaarden zoals het veranderen van de werkomgeving, het aanpassen van de leaseregeling, of het veranderen van roosters”, zo licht Interpolis de stijging toe. De verzekeraar raadt werkgevers aan in gesprek te gaan met hun personeel en duidelijke afspraken te maken waar iedereen zich prettig bij voelt. “Dit kan vervelende conflicten of zelfs vertrek van een medewerker voorkomen.”

Werknemers mondiger

Het aantal arbeidsconflicten is volgens Interpolis met 17 procent gestegen ten opzichte van 2019, het jaar voor de coronapandemie. Het aantal ontslagen daalde juist met bijna een vijfde. Volgens de verzekeraar lijken werknemers te profiteren van de krapte op de arbeidsmarkt. Daardoor zijn ze mondiger tegenover hun werkgevers. Bron: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5253812/15-meter-festivals-maatregelen-corona-buitenland-reizen-liveblog

Photo: Uday Mittal

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

GRATIS ebook - 15 tips voor wie ontslag wil nemen!
x

Nieuwe toekomst!

15 tips voor wie graag ontslag wil nemen
Mijn exclusieve e-book met 15 GOUDEN TIPS om je goed voor te bereiden op jouw ontslag.

Werk aan jouw toekomst!
x