augustus 5, 2010

TIP 1: Geef je dromen ruimte om te groeien

Veel mensen willen wel ontslag nemen, maar hebben geen idee waar te beginnen. Je begint een nieuw avontuur, met veel onzekerheden en onduidelijkheden. Voor sommige mensen is dat juist spannend, voor anderen is dat juist dusdanig eng dat ze vast blijven houden aan  hun huidige baan.

Hier volgt de eerste practische tip in een mini serie van 15 posts. Deze tips kunnen je helpen om opheldering te krijgen voordat je je baan opzegt.

Dus, zit je vast in je baan, volg dan deze serie aan tips die je hopelijk een kick-start geven om je droomleven te beginnen.

TIP 1: Geef je dromen ruimte om te groeien

Open ruimtes vergemakkelijken je denken, je creativiteit en geven je ruimte om te werken in de richting van je dromen.

Wat je doelen of aspiratie dan ook mogen zijn, ze hebben ruimte nodig om te manifesteren. Wil je fotograaf worden, dan moet je ruimte hebben om je foto’s te verwerken en ook ruimte voor jouw exposities. Als je chef-kok wilt worden, dan moet je een goed georganiseerde keuken hebben.

Het hebben van overzicht brengt je dichterbij je dromen en je elimineert ook de mogelijheden tot afleiding. Je creëert ruimte om nieuwe dingen en ideeën te verwelkomen in je leven.

Ordenen is zeker niet makkelijk – het betekent namelijk ook het weggooien van oude spullen om die ruimte te maken. Oude schoolboeken bijvoorbeeld, heb je die nog nodig? Maar als je er aan begint, dan zal je beloond worden met een groot gevoel van opluchting en vrijheid.

Een effectieve manier om te beginnen:

* Stop al je rommel in dozen
* Haal dingen uit de dozen echt alleen als je ze nodig hebt
* Na 6 maanden gooi of geef je de overige dingen weg, want als je iets niet gebruikt in een half jaar, dan is het onwaarschijnlijk dat je het ooit weer gebruikt

Je kunt het ook per item bekijken. Vraag je bij elk object af ‘Als dit stuk gaat, zal ik het dan vervangen?’ Als het antwoord nee is, dan is het ook niet de moeite van het bewaren waard.

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: