augustus 8, 2010

TIP 2: Begin een investeringsfonds in jezelf

Veel mensen willen wel ontslag nemen, maar hebben geen idee waar te beginnen. Je begint een nieuw avontuur, met veel onzekerheden en onduidelijkheden. Voor sommige mensen is dat juist spannend, voor anderen is dat juist wat ze vasthoudt in hun huidige baan.

Hier volgt de tweede practische tip in deze mini serie. Deze tips kunnen je helpen om opheldering te krijgen voordat je je baan opzegt.

Dus, zit je vast in je baan, volg dan deze serie aan tips die je hopelijk een kick-start geven om je droomleven te beginnen.

TIP 2: Begin een investeringsfonds in jezelf

Wat je ook gaat doen na het opzeggen van je baan – de wereld rondreizen, je een andere levensstijl aanmeten, nieuwe vaardigheden leren – je zal geld nodig hebben om het te financieren. Om met een veilig gevoel te beginnen aan je droom, moet je geld sparen en stoppen met onnodige uitgaven.

Belangrijkste voordelen van het hebben van een geldbuffer:

  • Geld is niet langer een excuus om bij je werkgever te blijven
  • Je kunt je richten op je dromen zonder je zorgen te maken hoe rond te komen

Hoe kan je nu beginnen:

  • Open een spaarrekening met als doel geld te reserveren voor als je je droom begint. Stort daar bijvoorbeeld 10% van je salaris op en verhoog het bedrag totdat het echt pijn doet.
  • Overweeg welke bezuinigingen je nu kan doorvoeren: minder uit eten gaan, krant of tijdschrijften opzeggen (heb je wel tijd om die te lezen?), minder vaak kleren kopen (hoe belangrijk is het volgen van de modetrends voor je?), televisie de deur uit doen (levert niet alleen geld op, maar verrassend veel tijd ook!)

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: