augustus 11, 2010

TIP 3: Volg de “witte konijnen”

Veel mensen willen wel ontslag nemen, maar hebben geen idee waar te beginnen. Je begint een nieuw avontuur, met veel onzekerheden en onduidelijkheden. Voor sommige mensen is dat juist spannend, voor anderen is dat juist wat ze vasthoudt in hun huidige baan.

Hier volgt de volgende practische tip in deze mini serie van 15 posts. Deze tips kunnen je helpen om opheldering te krijgen voordat je je baan opzegt.

Dus, zit je vast in je baan, volg dan deze serie aan tips die je hopelijk een kick-start geven om je droomleven te beginnen.

TIP 3: Volg de “witte konijnen”

Kan je niet wachten om je baan op te zeggen? Elk boeiend of ontroerend moment ervaren we als een wegwijzer naar onze bestemming.

In Alice in Wonderland en de Matrix zijn de witte konijnen de aanwijzingen die de hoofdpersonen leiden naar plaatsen waar dingen mogelijk zijn buiten hun verbeelding. De enige manier om je eigen magische plek te vinden is dankzij deze “witte konijnen”.

Het begint met het lezen van dingen die je leuk vindt. Je vindt bijvoorbeeld een interessante blog, vanuit daar ontdek je nog meer websites, daarna lees je boeken, je treedt in contact met mensen die dezelfde interesses hebben, je volgt een lezing, etc. Je begint je steeds meer te focusen op datgeen je bezighoudt. Al deze zaken zijn de konijnen die je pad kruisen.

Tips voor witte konijnen:

  • Als je iets ziet wat boeiend is, volg dan je nieuwsgierigheid en leer er meer over. Als een boek op je netvlies valt, koop het, lees het en vind meer boeken.
  • Wil je fotografie leren, volg een cursus, lees online tutorials en stel vragen op de forums.
  • Als je een leuk iemand ontmoet in de bus, praat met hem.
  • Heb je een briljant idee, onderzoek het en bespreek het met mensen. Het is aan jou om deze mogelijkheden te verkennen, want je doet het voor jezelf.

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: