augustus 14, 2010

TIP 4: Vind mensen die doen wat jij wilt doen

Veel mensen willen wel ontslag nemen, maar hebben geen idee waar te beginnen. Je begint een nieuw avontuur, met veel onzekerheden en onduidelijkheden. Voor sommige mensen is dat juist spannend, voor anderen is dat juist wat ze vasthoudt in hun huidige baan.

Hier volgt de volgende practische tip in deze mini serie van 15 posts. Deze tips kunnen je helpen om opheldering te krijgen voordat je je baan opzegt.

Dus, zit je vast in je baan, volg dan deze serie aan tips die je hopelijk een kick-start geven om je droomleven te beginnen.

TIP 4: Vind mensen die doen wat jij wilt doen

Wat je ook na je ontslag wilt gaan doen, omring jezelf nu al met mensen die hetzelfde doen.

Hierdoor kan je je droom sneller waarmaken. Je ziet namelijk dat wat jij wilt doen mogelijk is en eigenlijk heel normaal. Je leert van de ervaringen van de mensen die nu al doen wat jij straks gaat doen.

Veel werknemers beseffen zich niet goed dat het gewone leven gewoon doorgaat tussen 9 uur ‘s ochtends en 5 uur ‘s middags. Zeker als je ontslag neemt, zal je je in deze periode misschien zelfs schuldig voelen. Hoe meer je mensen spreekt die een prachtig eigen leven leiden, weg van de corporate wereld, hoe meer dat idee “normaal” voor je wordt.

Hoe vind je deze mensen:

Ken je geen mensen met dezelfde interesses, zoek dan op internet. Er zullen zeker bloggers zijn die wel jouw interesses delen. Zoek niet alleen op de nederlandse taal, maar zeker ook op engels of welke andere taal dan ook. Ben je in voor een avontuurtje, gebruik dan Meetup.org bijvoorbeeld en nodig mensen met jouw interesses uit om samen met jou in een cafeetje af te spreken.

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: