augustus 18, 2010

TIP 5: Verander de manier waarop je denkt over “werk”

Veel mensen willen wel ontslag nemen, maar hebben geen idee waar te beginnen. Je begint een nieuw avontuur, met veel onzekerheden en onduidelijkheden. Voor sommige mensen is dat juist spannend, voor anderen is dat juist wat ze vasthoudt in hun huidige baan.

Hier volgt de volgende practische tip in deze mini serie van 15 posts. Deze tips kunnen je helpen om opheldering te krijgen voordat je je baan opzegt.

Dus, zit je vast in je baan, volg dan deze serie aan tips die je hopelijk een kick-start geven om je droomleven te beginnen.

TIP 5: Verander de manier waarop je denkt over “werk”

Droom je van stoppen met je werk? Veel mensen denken dat het hebben van een baan een normale levensstijl is. En dat je je daarbij ongelukkig kunt voelen hoort daar nu eenmaal bij.

Als je je echter beseft dat, als je alleen maar omringd wordt door mensen in pakken en kantoortuinen, dit niet betekent dat er geen mensen zijn die werken in een spijker- of trainingsbroek en net zo veel geld verdienen. Sterker nog, voor die mensen is het “normaal” om een spijkerbroek te dragen.

Wat je ook voorstelt wat werk moet zijn – slopende taken met lage lonen, of juist voldoening gevend werk met hoge beloning – er zijn altijd mensen die het “normaal” vinden. Hoe jouw droom er dan ook uitziet, het is simpelweg een kwestie van je droom jouw werkelijkheid te maken.

Hoe kan je daarmee beginnen:

Lees eens een inspirerend boek. Kijk eens op deze lijst met aanbevolen boeken. Deze boeken openen je ogen voor het idee dat succes niet noodzakelijkerwijs gebonden is aan een baan en dat intelligent werken belangrijker is dan hard werken.

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: