augustus 24, 2010

TIP 7: Vertel je vrienden, familie en vreemden

Veel mensen willen wel ontslag nemen, maar hebben geen idee waar te beginnen. Je begint een nieuw avontuur, met veel onzekerheden en onduidelijkheden. Voor sommige mensen is dat juist spannend, voor anderen is dat juist wat ze vasthoudt in hun huidige baan.

Hier volgt de volgende practische tip in deze mini serie van 15 posts. Deze tips kunnen je helpen om opheldering te krijgen voordat je je baan opzegt.

Dus, zit je vast in je baan, volg dan deze serie aan tips die je hopelijk een kick-start geven om je droomleven te beginnen.

TIP 7: Vertel je vrienden, familie en vreemden

Wil je ontsnappen van je werk? Deel je doelstellingen met de mensen om je heen en dat creëert direct een positieve motivatie om je droom te verwezenlijken. Je hebt dan ineens supporters die je aanmoedigen als je geconfronteerd wordt met obstakels tijdens je avontuur.

Ook, hoe meer je over je ideëen en doelen vertelt, hoe meer je je geest traint om mogelijkheden te zien om jouw dromen te verwezenlijken.

Hoe begin je hiermee:

Begin met het vertellen aan mensen die je ondersteuning kunnen bieden nadat je de grote stap gemaakt hebt. Deze mensen kunnen je zelfs helpen om je dromen eerder te verwezenlijken door jou in contact te brengen met mensen met dezelfde interesses. Ze kunnen je ook helpen met brainstormen over hetgeen jij wilt bereiken.

Vertel af en toe ook jouw plan eens aan een vreemde. Je kunt dan helemaal open zijn, je plannen uitleggen en kritiek ontvangen. Deze persoon zal je waarschijnlijk toch nooit meer zien, maar zijn of haar kritiek is waardevol en daarnaast leer jij hoe overtuigd je zelf bent van je plannen. Als je dat bereikt hebt, dan is het veel makkelijk om anderen te overtuigen als je kritiek ontvangt.

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: