augustus 26, 2010

TIP 8: Omring jezelf met briljante ideeën

Veel mensen willen wel ontslag nemen, maar hebben geen idee waar te beginnen. Je begint een nieuw avontuur, met veel onzekerheden en onduidelijkheden. Voor sommige mensen is dat juist spannend, voor anderen is dat juist wat ze vasthoudt in hun huidige baan.

Hier volgt de volgende practische tip in deze mini serie van 15 posts. Deze tips kunnen je helpen om opheldering te krijgen voordat je je baan opzegt.

Dus, zit je vast in je baan, volg dan deze serie aan tips die je hopelijk een kick-start geven om je droomleven te beginnen.

TIP 8: Omring jezelf met briljante ideeën

In ons dagelijks levenzien we maar een fractie van wat er werkelijk allemaal gebeurt in deze wereld. Niet alleen zijn er mensen die werken op projecten die echt aan de grens liggen van onze verbeelding, er zijn ook mensen die dingen ontdekken die volledig buiten onze stoutste fantasieën liggen.

Hoe meer je jezelf bloot stelt aan nieuwe ideeën, hoe meer je je geest expandeert en prachtige kansen ontdekt in deze wereld. Elk van deze nieuwe ideeën kan je inspireren en leiden naar wat jouw roeping is in dit leven.

Waar kan je dit soort inspiratie vinden:

  • Kijk eens op Ted Talks. Ted Talks heeft fascinerende in inspirerende lezingen van deskundigen over (on)menselijke gedrag, technologie, wetenschap en nog veel meer
  • Kijk ook op Talks@Google. Interessante mensen vertellen hun verhaal op het hoofdkantoor van Google; prominente schrijvers, professoren en politici

Je kunt ook lezingen van de lokale universiteit bijwonen of kijk eens op de afdelingen in de bibliotheek waar je normaal nooit zou komen.

Bertil Schaart

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: